De 8ste carnavalsrevue op vrijdag 12 oktober 2007 speelt zich af in het voormalig Mariaziekenhuis langs de Senciestraat in het centrum van Halle. In de fantasie van de Halse carnavalisten loopt de gruute waa onder water en moeten de patiënten op de spoedafdeling van het nieuwe ziekenhuis verhuizen naar d’aa klinik. Het ziekenhuis fungeert als decor voor een afwisselend totaalspektakel met dansoptredens, sketchen, liedjes en filmpjes in het bedreigde Halse dialect.

Het nieuwe schepencollege, de wateroverlast in het centrum van Halle, de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde, ja zelfs het feit dat er weer vissen zwemmen in de Zenne… Gebeurtenissen en opvallende figuren uit de Halse actualiteit komen weer volop aan bod. Hilarisch wordt de sketch waarin Vanessa Harnie weeën krijgt, terwijl Mirza (Saskia Dierickx) haar probeert te helpen bij de bevalling. Als nieuwkomers in de acteursploeg verwelkomen we Linda Busselot van carnavalsgroep Van Moete Meuge, Sonia D’Ours van de Halse radio Victoria en Kurt Berthot.

Op de knappe affiche van Jean Deras zien we onder andere karikaturen van OCMW-voorzitter Marie-Rose Harnie en Sally Vannerom als sexy verpleegsters, koning Albert met een looprekje, cellist Servais ligt in een ziekenhuisbed en Theo Segers van de Gilles van Sint-Rochus loopt ijsberend met een baxter naar de spoedafdeling.

Stilaan geraken we steeds meer bedreven in het maken van ondeugende filmpjes waarbij we de draak steken met Halse toestanden. Zo trekken we voor de 8ste revue naar de markt en laten we foto’s van bekende Hallenaren zien. We filmen dan de reacties van de marktgangers. Ondeugend als we zijn, monteren we hierbij natuurlijk reacties op totaal andere foto’s.

Gastoptredens zijn er in 2007 van de Popkoning en de opzwepende trommelaars van percussiegroep Kameleon uit Oostende.

Ook de liedjes zitten boordevol verwijzingen naar de actualiteit. Plas Partoe zingt bv. ‘et reigert in onze stad’, op de muziek van de oude Halse klassieker ‘dat es de voddekesmet’. In het liedje wordt de terugkerende wateroverlast in Halle gehekeld :

“èt reigert in onze stad, pakt a botte mo mei

ge zwemt den meiters dui ’t nat, van de Met tot ’t chaussei

minsje doe op het stadheus, valt er niks oen te doon

kosjt de buize of moen ‘k verhuize, want ’t woeter stoet al in mè schoen”

Maar ook “Fier Halleneir te zèn” van Plas Partoe, alweer een sterke productie van Guido Sergooris uit Lennik wordt een hit met carnaval 2008!

De Gouden Mastel gaat naar De Woelers. Dé pioniers van de Halse carnavalsmuziek. Franske Dereymaeker en Mark Destrycker kunnen hun geluk niet op!