Smeekbedes. Tranen met tuiten. Vurige pleidooien. Meer hebben we niet nodig om overstag te gaan en in 2016 opnieuw een revue op te voeren in Halle. Omdat de organisatie stilaan zwaar begint te wegen en de productie alsmaar grootser wordt, kiezen we ervoor om de revue voortaan slechts om de twee jaar te organiseren.

Op vrijdag 7 oktober 2016 presenteren we : de woeterrat van ’t stad! Het wordt een totaalspektakel met de bekende ingrediënten : sketchen, liedjes en filmpjes boordevol speldenprikjes naar de actualiteit. Rode draad wordt de opening van het lang verwachte zwembad in Halle. Maar ook de chaotische verkeerssituatie in Halle en de politieke stoelendans komen natuurlijk aan bod. Geert Hoste mag dan al gestopt zijn met zijn eindejaarsconférence, wij geven niet af. Met alle plezier becommentariëren we Halse gebeurtenissen en figuren die in de kijker lopen. Op het podium vallen meteen twee reuzengrote karikaturen op van de 2 grote politieke concurrenten in Halle : Dirk Pieters en Mark Demesmaeker.

Maar de revue wordt ook grondig vernieuwd. Meer kortere sketchen, het tempo wordt opgevoerd, een grotere diversiteit in de zang-en acteerploeg, de opbouw van het decor wordt gemoderniseerd met een ovalen projectiescherm verwerkt in een grote zwemband, allerlei speciale effecten duiken op en.. zelfs het schepencollege verschijnt op het podium verkleed als zeekapiteins. De Pietersknapen, het zangkoor onder leiding van burgemeester Pieters trakteert ons op een nieuwe versie van ‘ze belouve ons nen bain’, een legendarisch revueliedje over het zwembad in Halle, in 1970 op plaat gezet door de Musical Friends. In de studio bleken schepenen Peggy Massien en Guy Nechelput over de meest toonvaste stem te beschikken.

Onze Pietersknapen in de opnamestudio

Hier zie je het resultaat van hun zangstonde op de revue!

Maar ook de Muyllekes scoren met een grappig afscheidslied voor OCMW-voorzitster Maria-Rose Harnie die zichtbaar geëmotioneerd in de zaal toekijkt.

Wouter en John die intussen het zingende prinsenduo Johny Walters vormen, gooien hoge ogen met ‘de toel van Halle’, een pleidooi om jongeren een kennismakingscursus van het Halse dialect te geven op school. Skuun!

Belleman en Bellevraa pleiten in hun liedje voor meer Halse (echte) carnavalmuziek op de Grote Markt met carnaval.

Nieuw in de revue is de medley van bekende Halse carnavalhits, met verschillende artiesten die elkaar in een snel tempo aflossen op het podium.

Een overzicht van andere muzikale hoogtepunten, dankzij www.aperiefmoment.be Kijk zeker naar Jean Deras als vakbondsman : ‘ik vuul ma sexy azzek stoak’, een parodie op ‘sexy als ik dans’ van Nielson.

En wat wordt er weer gelachen met de sketchen! Opvallende rollen zijn er onder andere voor Vanessa Harnie als zeemeermin, nieuwkomer Veerle Weemaels als kosjvraa, Wouter en belleman Nico als beroepsmilitairen, prins John als pizzaverkoper, Leslie Debusscher als ‘Mie Mossel’ enz…

Op de affiche ontworpen door Wendy Vastenavondt met een karikatuur van Jean Deras herkennen we burgemeester Dirk Pieters in zwembroek mét zwemband om niet te zinken.

De revue wordt een sprankelend totaalspektakel met dans van de Babelutten en acts van bekende revue-artiesten zoals evenwichtskunstenaar Cedric Landrieu, bekend van Belgium’s Got Talent.

Ook Jan Van Dyke, jarenlang actief in het Lido van Parijs met zijn grappige visuele act krijgt een lang en stevig applaus.

Maar ook Danny, Menzo en Steven/Ja-Ja van de Gebeure zorgen voor topamusement door als ‘3 tenoren’ halsbrekende toeren uit te halen. Ze zwieren vervaarlijk heen en weer op het podium. De spierpijn namen ze er graag bij.

Natuurlijk stellen ook de filmpjes niet teleur. Zo plaatst Herman Verslype alweer alternatieve teksten onder youtubefilmpjes. Van paus Franciscus tot Adolf Hitler. Eén voor één spreken ze zich uit over het nieuwe verkeerscirculatieplan in Halle.

Geert Leunens zorgt voor een Halse parodie op de videoclip van can’t stop the feeling, de bekende hit van Justin Timberlake.

Carnaval in Halle is een immens populair volksfeest. Elk jaar met Halfvasten zijn de Hallenaren massaal op post om feest te vieren. Hoed af voor al die vrijwilligers die het hele jaar door actief zijn om carnaval groots te maken. De ene loopt al wat meer in de spotlights dan de andere. Hoeveel stille werkers worden soms niet vergeten? Je hebt trekkers en meelopers. Je hebt er die de boel bij elkaar houden, je hebt kritische creatievelingen. Maar ook boegbeelden. Allemaal verdienen ze een plaatsje in de eregalerij van het carnaval.

In 2016 lieten we het publiek van de carnavalsrevue voor het eerst kiezen uit drie genomineerden. Tijdens de pauze mochten alle aanwezigen hun stem uitbrengen. De meeste stemmen gingen naar Jean Flament, de iconische voorzitter van de Gilles en Pierrots van Groot-Halle. Jos Appelmans, voorzitter van Halattraction en winnaar van de Gouden Mastel in 2015, mocht de trofee uitreiken.