Wie had ooit gedacht dat we 13 jaar na onze eerste revue in zaal Palace in Buizingen nog altijd met zoveel goesting, teamspirit en zelfrelativerende zwans aan onze jaarlijkse Halse show zouden werken? In 2013 kiezen we voor een zaterdag om de revue op te voeren. Want op vrijdag voetballen de Rode Duivels tegen Kroatië. Een deel van ons publiek zou door de Duivelshype wel eens voor het voetbal kunnen kiezen. Dus nemen we geen risico en we vertrekken pas op zaterdag 12 oktober 2013 naar.. de Costa Niksa!

Het team van de Halse carnavalsrevue heeft dankzij het tv-programma ‘De Stoel’ op Eén een busreis naar de Costa Niksa gewonnen. Een tropische vakantiebestemming waar je niet veel geld opdoet. Een knipoog naar de vele besparingsmaatregelen van de stad Halle. Want jawel, ook in 2013 zit de revue boordevol verwijzingen naar de actualiteit. Zoals de tv-avonturen van lady chef Sofie Dumon of de wilde plannen voor een zomercarnaval in Halle. De Babelutten dansen zich weer in het zweet tijdens een oververhitte dans-act en Halse politici doen met carraïbische flair de limbodans samen met met de schaars geklede danseressen van Los del Sol. Aan vuurvreten en slangen bezweren hebben onze politici zich -helaas- niet gewaagd. Zelfs badmeester Wouter Vandercammen houdt zich op de vlakte.

Op de affiche -getekend door Jean Deras- zien we karikaturen van bekende Hallenaren op de ‘Kosta Niksa’. Herken je ze allemaal? We zien een grappig vakantietafereel. Burgemeester Dirk Pieters als schipbreukeling met een lege stadskas! Linda van café De Klinkoet zorgt voor de cocktails. Bertrand Demiddeleer -voorzitter van de gemeenteraad- speelt lakei voor koning Albert die na zijn troonsafstand naar de Costa Niksa is verhuisd. Prinses Mia Sluys tenslotte defileert in bikini op het strand!

De revue begint verrassend met een filmpje waarin alle acteurs van de revue figureren. Ze proberen zo snel mogelijk in de ‘stoel’ van het tv-programma 1000 Zonnen te geraken. Wie als eerste in de stoel plaatsneemt, wint de reis! In het filmpje herkennen we onder andere Sharon Cunningham als reisleidster. Sharon is nieuw in ons revueteam. Prins John Lories acteert voortaan ook mee en wordt omgetoverd tot een motard met hanenkam. Maar ook schepen Marc Snoeck en weerman Frank Deboosere duiken op in het filmpje!

Belleman Nico Van Tricht schittert in zijn rol als Abdul, de opdringerige straarverkoper van broeksriemen en namaakhorloges. Op het einde van de revue zien we hem stapelverliefd trouwen met een lustige weduwe (gespeeld door Sonia D’Ours).

En natuurlijk laten ook Jean en Julien zich niet onbetuigd en krijgen de lachers weer op hun hand. Ze zingen zelfs een liedje over de Vaantjesduikers, een nieuwe duikclub in Halle.

Prins John raakt de gevoelige snaar met ‘carnaval, e stuk van me leive’, de Halse versie van een carnavalsliedje uit Dendermonde op de muziek van ’this is the moment’ van Colm Wilkinson. John zal er later nog de liedjeswedstrijd Halle op Losse Schroeven mee winnen.

In een ander liedje steekt John de draak met de nieuwe strenge geluidsnormen van minister Joke Schauvlieghe : ‘kgeroak in trance’ is een parodie op de zomerhit c’est la vie van Khaled. Prins Wouter scoort als zingende piloot met de meezinger “k vleeg erin”.

Ronny de Facteur brengt met ’toe’ een hilarische parodie op ‘Du’ van Peter Maffay en prinsj Ditsj springt in zijn jacuzzi!

Enkele muzikale hoogtepunten op een rij in deze montage van www.aperitiefmoment.be

Eén van de spectaculairste optredens tijdens de revue wordt de gevaarlijke act van Noah Chorny. Een superster uit Duitsland die halsbrekende toeren uithaalt in een lantaarnpaal van 5 meter hoog. Hij zwiepte met zijn lantaarnpaal over het publiek!

Hier zie je Noah tijdens zijn optreden op de Franse tv…

Uiteraard werd er ook uitgekeken naar de grappige filmpjes van Geert Leunens en zijn team. Dit jaar kregen we onder meer een Halse parodie op het tv-programma’s ‘Wat als…’ te zien. wat als.. Halle in het zuiden van Frankrijk zou liggen. Met enkele Halse politici in een glansrol.

In ‘VTM telefoneert’ nemen deugnieten Sonny Vanderheyden en Geert Sluys schepen Eddy Buelinckx in de maling…

Sluitstuk van de avond wordt de uitreiking van de Gouden Mastel. De trofee van carnavalverdienste gaat naar De Postichkes. Een populaire carnavalsgroep die er na 32 jaar mee ophoudt. Ze schonken ons originele chars, verrassende kostums en.. onvergetelijke carnavalhits zoals ‘Pastapoera’, ‘kangoeroe’ of ‘paparazzi’.