Voor de 17de keer bokst het team van de Halse Carnavalsrevue een ludiek totaalspektakel in elkaar. Een afwisselende show met Halse sketchen, liedjes, filmpjes en internationale variété-acts. in 2018 wordt voor het thema ‘(ge koentj) allemoe den buum in!’ gekozen. En dus speelt de revue zich af in het Hallerbos.

In het voorjaar lokken de blauwe boshyacinten duizenden toeristen uit heel de wereld naar Halle. Het is intussen een mediahype geworden. Wat enkele influencers op sociale media met betoverende Instagramfoto’s van ons Hallerbos al niet kunnen teweeg brengen! Op de affiche van onze 17de revue (tekening Thijs Wessels, ontwerp Wendy Vastenavondt) zien we burgemeester Dirk Pieters als padvinder (met korte broek en rugzak) in het Hallerbos wandelen, terwijl kandidaat-burgemeester Marc Snoeck verschrikt in een boom kruipt. De karikaturen keren ook terug in het decor van de revue, naast een groot projectiescherm ingewerkt in een woud vol bomen.

Ronny de Facteur kiest het Hallerbos dat in de maand april wordt overrompeld door toeristen ook als thema voor zijn liedje “zee ze flaneire”.

Natuurlijk steken we weer de draak met de actualiteit, zoals de spanning rond de gemeenteraadsverkiezingen, het verkeerscirculatieplan of de nieuwe winkels in Halle. Dat gebeurt vooral in de sketchen. We maken onder andere een rouwplechtigheid mee met een asverstrooiing in het Hallerbos.

Of wat te denken van een hilarische yogasessie met Belleman Nico als goeroe en wie herkent die sympathieke boeddha op de achtergrond???

Nieuw in ons acteerteam zijn Bellevraa Katleen Van Vlaenderen en Michaël Michaux Van Roy. In de decorploeg verwelkomen we Jurgen Christiaens, Peter Menten en Nico Van Tricht.

De revue begint spectaculair wanneer John, Wouter, Kiara en den Belleman op een zotte jungleconstructie zingend de zaal worden binnengereden. Terwijl het vuurwerk knalt en spettert, zingen ze op de muziek van ‘let me entertain you’ : ge koentj allemoe den buum in!

Ze worden meteen afgelost door de aanstekelijke percussie van taiko-groep Ikezuki met hun Japanse drums.

Enkele Halse politici komen helemaal in de knoop te liggen wanneer ze het verkeerscirculatieplan van Halle moeten uitbeelden….

Andere opvallende acts zijn er ook voor ons Hals dweilorkest de Hopmaten en travestietopper Lady Chayenne uit Halle.

Natuurlijk zijn ook de Babelutten weer present, ze dansen de takken van de bomen!

Een speciale vermelding ook voor Barto, die met zijn grappige acrobatische act al circusfestivals in heel de wereld heeft afgeschuimd. Wat is die man lenig zeg. Hij kruipt probleemloos door een kleerhanger of wringt zich in een kleine ton!

En een revue die zich afspeelt in het Hallerbos, daar hoort een parodie bij op het legendarische tv-programma De Fabeltjeskrant!

De revue telt ook een hele reeks nieuwe Halse liedjes. Telly Vancutsem zingt over Dirk Pieters ‘hij zou zu geire nog iene kie beurgemiesterke zèn’…

De Muyllekes brengen een gesmaakte parodie op ‘Zoutelande’, met een nostalgische terugblik op carnaval in de jaren 70 en 80 met groepen als de Raar Charels en de Zavelkoppen : t’es een giel histoure!

Ook de tattoo-rage ontgaat ons niet. “Ik wil een tatoeaasj, mo ‘k mag ni va m’n vraa” zingen John en Wouter!

Wouter brengt solo een Halse versie van ‘Een ster’, bekend van Stan Van Samang. In het Hals wordt dat : ‘daa char’, een hommage aan de wagenbouwers van het Halse carnaval.

Prins John komt ook met een aanstekelijk solonummer over een roddeltante, een lameirkreuk gelèk as damme in Halle zegge : Ons Josei!

Belleman en Bellevraa verrassen met het ontroerende “In halle lèit ons èt”.

Een overzicht van enkele (muzikale) hoogtepunten vind je in deze video van www.aperitiefmoment.be

Danny Sluys en Steven Ja-Ja Cannoot van de Gebeure komen alweer met een fysiek zware, maar grappige, originele act. Hun voeten worden personages in een romantische date!

Intussen ook een handelsmerk geworden van de Halse carnavalsrevue : grappige filmpjes! Zo zien we bekende Halse politici en prinses Sasa figureren in een bijzonder sprookje, uitgewerkt door Geert Leunens en Nico De Pelseneir.

Herman Verslype en Sonny Vanderheyden spelen dan weer in op het -internationale!- succes van zanger-politicus Bart Anneessens Cops uit Sint-Pieters-Leeuw.


En wie wint in 2018 de Gouden Mastel, onze trofee van Halse carnavalverdienste? Uit 3 genomineerden mag het publiek in de zaal een winnaar kiezen en dat wordt… Danny Sluys, voorzitter van carnavalsgroep de Gebeure. Hij wordt in de bloemen gezet omdat hij andere groepen belangeloos en enthousiast heeft geholpen om het maken van chars in piepschuim onder de knie te krijgen.

De prijs werd uitgereikt door Marc Tordeurs, al 11 jaar de toegewijde chauffeur van het prinsenpaar. Hij won in 2017 de fel begeerde Gouden Mastel.

Foto’s @Marc Sluys