Voor de carnavalsrevue van 2006 haalden we onze inspiratie bij de gemeenteraadsverkiezingen. De kandidaten van de verschillende partijen werden op humoristische wijze gewikt en gewogen, al was de slotsom toch positief. ’t Zèn.. allemoe goei! Of zoals we in Halle zeggen als iemand het stemhokje ingaat : ‘stem ve de goei’, wie dat ook mogen zijn. De revue speelt zich af op een cruiseschip dat in onze fantasie de Zenne afvaart. Zo wordt het een ‘politieke cruise op de Zenne’.

Op de affiche, alweer knap getekend door Jean Deras zien we een groot cruiseschip met 2 politici die allebei aan het roer willen staan : Dirk Pieters van CD&V en Mark Demesmaeker van NVA. Ook Dirk Deridder en Roger Roobaert proberen aan boord te blijven, terwijl Fred Deryckere van Groen en Marc Snoeck van SP-A in reddingsbootjes aan het ronddobberen zijn : “Graag brengen we verslag uit van al ’t gekonkelfoes, getracteir en getrèiter in de verkiezingsstrijd. Kandidaten doen uile devuure om zich te verkopen aan de kiezers en op een positieve manier het nieuws te halen. Een perfecte inspiratiebron voor de revue die exact 1 week voor verkiezingszondag 8 oktober wordt opgevoerd. Maar ook de beruchte ‘paal’ (het gecontesteerde kunstwerk) op het Bevrijdingsplein, de problemen met de MUG in Halle en cafés die met carnaval sluiten, worden over de hekel gehaald.”

De traditionele ingrediënten die zo in de smaak vallen bij het publiek blijven prominent aanwezig in de revue : sketchen en liedjes in het Halse dialect (denk aan 2 lameire zonnebadend op het dek van het schip of de captain’s party met Yves Debast als kapitein aan boord).

maar de revue zorgt ook voor snedige filmmontages van het Halse carnaval in 1989 en 2006, dansoptredens van de Babelutten en jawel… enkele ‘speciallekes’. Zo brengt de Carnavalraad een alternatieve toeristische reportage over Halle, met de focus op grappige of bedenkelijke verschijnselen in het Halse straatbeeld. De trailer van politieserie Witse is nooit ver weg. Ook de Popkoning, bekend van het moppenprogramma H,T & D op VTM zorgt voor enkele felle lachsalvo’s. Met een latex pop van Koning Albert laat Jean-Pierre Maeren zijn licht schijnen over de turbulente gebeurtenissen in ons land.

En Danny Meert laat zich inspireren door de beruchte plakploegen van de verkiezingen en brengt een grappige solo-act als affisje-plekker of beroepspapper van de kuis.

Opvallende liedjes zijn o.a. een grappige ‘ode aan de paal op het Bevrijdingsplein’, gezongen door Ronny de Facteur op de muziek van ‘New York New York’ van Frank Sinatra. Dat wordt dan ‘piket piket’. Danny Sluys en enkele kameroete van HKV De Gebeure zorgen voor een hilarische parodie op ‘Domino’ van Clouseau : “Pascal wetj naa Chantal’ over een man die voor een geslachtsoperatie kiest. Plas Partoe alias de zingende prinsen Ditsj en John stellen hun nieuwe carnavalhit voor : tètèrètè, met een sample van het trompetgeschal van de Lembeekse paassoldaten, waar ook veel carnavalisten tussen zitten. Je vindt het nummer op de verzamelCD voor carnaval 2007 van Bertrand en Yves.

Prins Franske kruipt in de huid van Dirk Pieters en zingt ‘ik zou nog geire 6 joer beurgemiester zèn”. Traditioneel eindigt de revue met de Woelers die ‘ik ben nen Halleneir ‘ zingen, terwijl alle medewerkers van de revue op het podium verschijnen en in een kring staan. Telkens weer een emotioneel moment! Het liedje is intussen een evergreen geworden.

Het team van de Halse carnavalsrevue bestaat intussen uit een enthousiast groep van zo’n 50 medewerkers : “Amusement voor en door Hallenaren, daar draait het om. En ook belangrijk. Dat mensen nog eens uit hun kot komen en na de voorstelling of tijdens de pauze een klapke doen, buren en oude kennissen terugzien of straffe verhalen vertellen aan de toog. Weg met de verzuring!”

En wie wint de Gouden Mastel? Wie komt in de eregalerij van het Halse carnaval terecht? In 2006 gaat de trofee naar Carnavalitis, het populaire carnavalsprogramma van de Halse radio Victoria : “De live-verslaggeving van Victoria tijdens de carnavalsdriedaagse en de prinsenverkiezing is al jaren een begrip. Intussen worden de uitzendingen alsmaar uitgebreid en kwam er op maandagavond in de weken voor carnaval ook het programma ‘Carnavalitis’ bij, gepresenteerd door Didier Decooman. Reporters trekken naar de hangars en stikateliers van de groepen en snuiven daar de sfeer op. Maar ook de live-uitzendingen vanuit Halse cafés worden fel gesmaakt. Het team van Victoria draagt het Halse carnaval een warm hart toe. Dat verdient een dikke pluim!”