Voor de jubileumrevue op vrijdag 8 oktober 2010 trekt het team rond Nico De Pelseneir en Sonny Vanderheyden nog eens alle registers open. De 11de revue wordt opnieuw een hilarische aaneenschakeling van Halse sketchen, liedjes, filmpjes, dans-acts én de nodige verrassingen. Intussen een beproefd en bekoorlijk concept!

Dubbelzinnige titels daar houden ze van. Weijal preis (weeral prijs!) slaat enerzijds op het decor en de rode draad van de revue. De sketchen spelen zich namelijk af in het oude warenhuis Hode op de Beestenmarkt in Halle. En yep, ’t is weeral prijs. Alweer gaat het om een een legendarische handelszaak die uit ons vertrouwde straatbeeld verdwenen is. En met ‘prijzen’, de juiste prijs en afprijzingen zitten we helemaal in de sfeer van de supermarkt.

Het publiek mag zich verwachten aan op hal geslagen winkelkarretjes, nukkig personeel en lastige klanten. Maar de titel ‘weial preis’ is evengoed een knipoog naar de actualiteit. Waar anders dan in Halle zijn politieagenten zo inventief dat ze hun flitscamera verdekt opstellen achter vuilniszak? Als je dan geflitst wordt, roep je gegarandeerd : ‘lap! Weial preis!”

Het decor wordt gebouwd in de werkplaats van schrijnwerkerij Dedobbeleer in Huizingen. Jean Deras schildert niet alleen het decor, hij ontwerpt ook de affiche. Hij maakt er een erezaak van om telkens weer karikaturen van bekende Hallenaren in het decor en op de affiche te verwerken. Dit jaar zien we OCMW-voorzitter Marie-Rose Harnie die in onze fantasie bijklust als kassière in de Hode. Prins Victor van ’t Kriekske haalt zijn mosselen blijkbaar in de supermarkt. Maar we zien ook Theo Segers van de Gilles van Sint-Rochus die zijn winkelkar volgooit en korpschef Johan Van Wezer van de Halse politie poseert fier bij zijn nieuwe flitscamera.

Voor het eerst krijgen de toeschouwers ook een programmaboekje met daarin uitleg over de verschillende acts, foto’s en advertenties van sponsors. Daarin lezen we dat de jubileumrevue verschillende gastoptredens telt. Op het podium verschijnen o.a. de Jachthoornblazers van Lembeek, komiek Dirk Van Vooren en sambagroep Sol Tropical.

Maar het publiek krijgt ook een reeks nieuwe Halse liedjes te horen. Jean Deras ontpopt zich als zingende beenhouwer met een parodie op ‘poker face’ van Lady Gaga.

De Kazjoebereirs bezingen de schoonheid van ons sappige Halse dialect : “ba j’ons ie in Halle, doe klappe w’een ferme toel’. Wie weet er nog wat nen eitenteller is of e kasjke?

Plas Partoe zingt dan weer over de flitscontroles van de Halse politie ‘wa moete we beginne’.

Als bisnummer kiezen ze voor hun grote hit uit de revue van 2009 : “da zèn de belangelijkste doage”. Maar dé hit uit de revue van 2010 worden de Halse Benidorm Bastards ofwel de Oude Heren, die met een Halse versie van een Aalsters liedje voor topamusement zorgen. Heel hun lijf is versleten, mo wemme nog een iete flosj! We herkennen Danny en Werner Sluys, Jean-Marie Dedobbeleer en Luk Pieters. De Oude Heren staan met hun meezinger in 2010 op nummer 1 in de Carnaval top 100 van de Halse radio Victoria. Wat een meezinger zeg!

In het Halse carnaval is er altijd veel (media-)aandacht voor de (hoofdzakelijk) mannen die aan de chars werken. Maar laten we niet vergeten dat ook de (meestal) vrouwen zich in het zweet werken om elk jaar een knap carnavalkostum te naaien. Een ode aan al die creatieve werkkrachten in de stikateliers kon op veel waardering rekenen.

Tijdens de dansintermezzo’s van de Halse Babelutten viel onder meer het gastoptreden van Natalia op. Of was het een Halse lookalike?

Geert Leunens trekt met zijn filmcamera door Halle. Het resultaat wordt “mijn stad”, een parodie op “mijn dorp”, een populaire rubriek in het tv-programma Man bijt Hond. Maar we zien ook Halse versies van bekende tv-reclames en de Shoplijn op VTM.

En wie gaan in 2010 met de Gouden Mastel lopen? De trofee van Halse Carnavalverdienste gaat naar het bekende carnavalskoppel Theo en Trinette. Na 22 jaar zetten ze een punt achter hun actieve carnavalsleven als voortrekkers bij de Gilles en Paysannes van Sint-Rochus.

Voor zijn 11 jaar inzet bij de Halse carnavalrevue ontving Sonny Vanderheyden een karikatuurversie van zichzelf, getekend door Jean Deras.