De vijfde carnavalsrevue speelt zich af in een kapsalon. De ideale plaats voor roddeltantes, lameire en babbelnoenkels om de lokale actualiteit te becommentariëren in ons sappige Halse dialect. De titel t’es wei te kèut of te lank kan je letterlijk interpreteren. Heeft de kapster haar best gedaan of is je coupe toch weer te lang of te kort? Maar het slaat evengoed op de chicaneirende volksaard van de Vaantjesboeren. We klagen graag over wat er zoal foutloopt in Halle en wat er beter kan, maar de liefde voor Halle blijft onvoorwaardelijk overeind.

Bij de acteurs zien we o.a. de prinsen Boeing en Jan Pieraerts opduiken, maar ook Saskia Rossie, Cindy Vanopphem en Sally Vannerom, drie ‘blijvertjes’ die 16 jaar later nog altijd schitteren op het podium van de revue. Thema’s zijn o.a. de legionellabesmetting in de douches van sportcomplex De Bres, het succes van de tv-serie Witse, burgemeesters die actie voeren tegen de verfransing van de Vlaamse Rand en Pater Pax die een dief op heterdaad betrapte in de Paterskerk.

Natuurlijk zijn er ook weer 7 nieuwe Halse liedjes die in première gaan. Plas Partoe zingt o.a. over ‘ne flik in Halle’, een hommage aan de politieagenten die instaan voor een veilig carnavalsweekend en in het liedje ‘stoempe stoempe’ lachen Franske, John en Ditch met het toenemende fileprobleem in Halle. Ook “hè patron, wemme deust” wordt een hit met carnaval, een Halse versie van ‘pump it up’ van Danzel. Het hilarische revueduo Fil en Mirza (Ronny de Facteur en Saskia Dierickx) brengt een grappige parodie op ‘mes emmerdes’ van Charles Aznavour : ‘goen ik no links, goe zij no rechts’ en Sally Vannerom zingt ‘ik zen kwaffuis, ik goe ne gank mè m’n tonduis’ op de muziek van ‘ik ben een vrouw’ van Opium.

Saskia Rosie, dochter van de bekende Halse kunstenaar en prins carnaval Marcel Rossie zorgt voor een origineel ontwerp van de revue-affiche. In de affiche zit een stripverhaal verwerkt waarin de populaire revuefiguren Fil en Mirza figureren.

De revue is een totaalspektakel met een snelle afwisseling van sketchen, dansoptredens, liedjes, filmpjes en kapper David Gremmelprez trakteert het publiek op een défilé van Halse carnavalisten met extravagante kapsels. Voor het eerst nodigt de Halse Carnavalraad ook een ‘special guest’ uit. Dirk Van Vooren, bekend van de zomerrevues met Luc Caals aan de Vlaamse kust, brengt een grappige ‘cartoon-act’. Dirk kruipt letterlijk in de kartonnen huid van bekende supersterren, de ene vermomming volgt vliegensvlug na de andere.

Winnaar van de Gouden Mastel in 2004 wordt karikatuurtekenaar Jean Deras. Zijn creatieve verdienste voor het Halse carnaval is niet min. Niet alleen heeft hij tal van carnavalsaffiches ontworpen, hij beschildert ook de ramen van cafés en winkels met carnavaleske taferelen en hij schildert ook het decor van de carnavalsrevue : “Jean Deras geeft met zijn karikaturen van bekende Hallenaren een meerwaarde aan het Halse carnaval!”