Met onze 4de revue gaan we de nostalgische toer op! We laten de legendarische zaal Harmonie op de Sint-Rochusstraat herleven : “De Harmonie ging midden jaren tachtig dicht. Na een korte tijd als discotheek (Exedra) staan de gebouwen intussen al jaren leeg. De Halse Carnavalraad heeft vernomen dat de Harmonie op vrijdag 10 oktober 2003 weer open gaat. Het wordt een cabaret-restaurant waarin onze 4de revue wordt opgevoerd!” In werkelijkheid wordt de Harmonie op carnavaleske manier nagebouwd in CC ’t Vondel : “Alle scènes van de revue spelen zich af in het decor van dit ouderwets-gezellig cabaret-restaurant. De Halse actualiteit wordt op onverbiddelijke wijze door de mangel gehaald in enkele plezante sketchen. Van de elektronische paaltjes die op en neer gaan in het stadscentrum tot de broer van burgemeester Pieters die prins carnaval is geworden! Terwijl de groepen in de carnavalsstoet de actualiteit meestal links laten liggen, maken wij dat tijdens onze revue meer dan goed. ”

Tijdens de revue worden 4 nieuwe Halse carnavalsliedjes voorgesteld. De meeste worden ingezongen door de nieuwe Halse groep Plas Partoe, gevormd door Franske Dereymaeker (bekend van de Woelers). Prins Franske denkt aan verjonging en opvolging want hij haalt ook twee andere zingende prinsen John Lories en Eddy Ditch De Greef bij de groep. Plas Partoe krijgt choreografische ondersteuning van de Babelutten onder de gedreven leiding van Vanessa Sasa Harnie. Hits zijn onder andere “in de stad van Halle, tes een miseire nondedjuu”, Plas Partoe goe klassiek (‘we vleege d’erin, van in ’t begin!’) en een emotionele hommage aan Roland Lauwers, de eerste prins carnaval in 1958 : “de prinsj der prinsje” op de melodie My Way van Frank Sinatra.

Intussen hebben ook Jean-Marie Dedobbeleer van de Gebeure en Nico De Pelseneir van de Mannen van de Met zich bij het team van de Halse carnavalrevue gevoegd. Jean-Marie vormt samen met Eddy Matton tot op vandaag het grappige duo ‘Jean en Julien’ dat al in elke revue present was, maar hij zal ook een belangrijke rol spelen als decorbouwer van de revue. Nico zal tal van revues mee uitdenken, regisseren en souffleren. Het decor van de Harmonie wordt geschilderd door Jean Deras.

De Gouden Mastel, de trofee voor Carnavalverdienste gaat in 2003 naar het Rode Kruis : “Terwijl duizenden mensen uit de bol gaan met carnaval, houden de vrijwilligers van het Rode Kruis het hoofd koel om mensen terug op de been te helpen. Hiervoor is een team van zo’n 30 vrijwilligers drie dagen en nachten in de weer.” Christiane Kestemont nam de prijs in ontvangst. Behalve een cheque van 300 euro en een mand met streekproducten, schonk de Carnavalraad ook nog eens per verkochte toegangskaart van de revue 1 euro aan het Rode Kruis. In totaal dus goed voor meer dan 1000 euro.