De carnavalsrevue in 2012 wordt een bijzondere editie. Met “jeneivelnuizeraa” kiezen we voor een pittige revue in de kerstsfeer op vrijdag 21 december in CC ’t Vondel.

De 13de revue speelt zich af in het decor van een besneeuwde Grote Markt, met zicht op de gevels van verschillende cafés en de basiliek. Welke kleurrijke Hallenaren bevolken onze levende kerststal en hoe stuurt een dakloze de middernachtmis in de war? Prettig gestoorde gebeurtenissen die we graag samenvatten onder de noemer ‘jeneivelnuizeraa’. Want wie te veel jenever drinkt om de vrieskou te trotseren, die krijgt gegarandeerd een rode jeneverneus!

Karikatuurtekenaar Jean Deras ontwerpt niet alleen het decor van onze kerstrevue, hij tekent ook weer de affiche. Deze keer zien we burgemeester Pieters in een arreslee, voortgetrokken door Mark Demesmaeker als grappig rendier. Met een zwangere Sofie Dumon als Maria in de kerststal, schepen Eddy Buelinckx als ultieme kerstcadeau en.. aartsbisschop Léonard die in 2012 de hangar van carnavalsgroep de Maskottes heeft bezocht.

Het turbulente verloop van de gemeenteraadsverkiezingen waarbij onverwacht een coalitie zonder NVA werd gevormd , het succes van kookmadam Sofie Dumon op tv, het bezoek van monseigneur Léonard en de Amerikaanse ambassadeur aan Halle, de populariteit van de Halse stadsdichter… Het waren dankbare onderwerpen om te verwerken in de revue. Met belleman Nico als menier pastuur in de Middernachtmis. Op de muziek van ‘als de zon schijnt’ van André Van Duin zong hij : “oh wat es et leive skuun op de preikstoel!”

Opvallende act tijdens de kerstrevue was een optreden van de internationaal bekende ijssculpteur Frank De Conynck. Hij ging op ons podium een gigantisch ijsblok te lijf met een kettingzaag!

Maar ook zatte Rita uit de soapserie Familie was present. Terwijl wij op haar hondje aan het letten waren in de kleedkamer, deed Jacky Lafon in CC ’t Vondel waar ze goed in is : moppen tappen!

Geert Leunens leefde zich uit in de uitwerking van enkele grappige parodieën op RING TV, FC De Kampioenen en Belgium’s Got Talent met bekende Hallenaren in de hoofdrol. We toonden ook fragmenten uit de BRT-reportage over de Halse carnavalsstoet van 1987, het jaar dat de praalwagen van De Nachtratten in brand vloog.

Natuurlijk zijn ook de Babelutten weer present en ze trakteren het publiek op een winterse dans-act!

Voor het 13de jaar slagen we erin om een team van zo’n 50 enthousiaste vrijwilligers te mobiliseren om samen een revue in elkaar te boksen. De reacties van het publiek zijn zo hartverwarmend, dat we met alle plezier heel wat uurtjes vrije tijd opofferen aan de voorbereiding van dit totaalspektakel. Teksten schrijven, liedjes inzingen, sketchen repeteren, decors bouwen, attributen en outfits verzamelen, sponsors aanschrijven.. Er komt veel bij kijken!

Ook de sketch in de kerststal wordt hilarisch. Met Jean en Julien als de.. twee koningen en schepen Michel Bellemans als kinneke Jezus!

Een jonge Kjell Van Meerbeeck maakte zijn debuut als acteur en ook regisseur Nico De Pelseneir trad voor een keertje uit de anonimiteit achter de schermen en schitterde als aartsengel in de nok van de zaal.

De nieuwe Halse liedjes vallen in de smaak. Ze worden gezongen door bekende Halse carnavalsartiesten zoals prins John, de Oude Heren, Ronny de Facteur, den Belleman, de Kazjoebereirs en.. de vraave van den Amandy!

Ook de Haller Zanger Knapen debuteren. Een nieuw project van Franske Dereymaeker. Samen met Eddy De Greef, Jean-Marie Debobbeleer, Ronny Guillaume en Nico Van Tricht schuimt hij kermissen en braderieën en zingt populaire liedjes.

De Kazjoebereirs proberen in hun liedje ‘de kroegentocht’ zoveel mogelijk namen van Halse cafés te verwerken. De Oude Heren zingen over een ‘zwet pinnemoesjke’ en Prins John stelt voor om carnaval in 2013 uitzonderlijk één dag langer te laten duren : “teis joer pakke we d’r destag baa’.

Prins Wouter stelt zijn eerste carnavalsliedje voor : ‘op de Gruute Met’. Hij zingt over de unieke sfeer van duizenden carnavalisten die 3 dolle nachten verkleed uit de bol gaan op de Grote Markt.

De Gouden Mastel -trofee van Halse carnavalverdienste- gaat naar De Leste Boerekannekes. Een bijzondere samenwerking tussen twee Halse carnavalsgroepen, De Leste Kannekes en de Boerkes. Samen zijn ze erin geslaagd om het Feest der Goedgemutsten van de Federatie der Europese Narren, het grootste carnavalsfeest van Vlaanderen in Halle te organiseren op de campus van de Don Boscoschool. Eddy Patje Marcelis nam de trofee in ontvangst.

Op het einde van de revue begint het natuurlijk écht te sneeuwen op het podium. Terwijl alle medewerkers van de revue op het podium worden gereden in een bijzondere arreslee, duikt ook de Kerstman op. Wanneer we zijn stem horen, blijkt een vrouw in het kostuum te zitten. Het bekende personage Mirza (Saskia Dierickx) was er dus toch bij!

Enkele hoogtepunten van onze kerstrevue op een rij in deze korte montage van www.aperitiefmoment.be