Na het succes van de eerste revue, gaan we op zoek naar een grotere zaal om het Halse publiek te entertainen en zo komen we op vrijdag 5 oktober 2001 in CC ’t Vondel terecht. De titel “Halle zwanst wei” is duidelijk een knipoog naar legendarische Halse revues zoals “Halle zwanst” van Dries Merckx. In de perstekst lezen we : “Een Hallenaar kan zwanzen. Dat staat als een paal boven water. Zo gaan de wildste geruchten in Halle over de oprichting van een eigen TV-station. Want nu Ring TV in financiële problemen zit en VTM noodgedwongen Mike en Guido heeft opgevist, wordt het tijd dat Halle zijn eigen tv-station krijgt. TGV : Tellevies voe Gruute Vontjesboore. Het openingsgala vindt plaats op vrijdag 5 oktober in CC ’t Vondel.” Op de affiche prijkt een ontwerp van de Halse karikatuurtekenaar Jean Deras.

De revue wordt een plezant totaalspektakel met ook nu weer leden van verschillende carnavalsgroepen die schitteren op het podium. Zo zien we onder andere de groepsoverschrijdende dansgroep de Babelutten debuteren. Maar er zijn ook gastoptredens van Tastendeuvel, de orde van de Prinsessen, een dansoptreden van Pacha Mama (de Boliviaanse gemeenschap in Halle), dweilorkest de Sols, de Luupers en de Woelers. Ook Halattraction belooft om tijdens de revue een act op te voeren, maar stuurt op de avond zelf zijn kat : “We hadden de voorbereiding wat onderschat”, zou feestbestuurder Danny Meert later als verklaring inroepen.

De Halse Carnavalraad had beloofd om de Halse carnavalsmuziek nieuw leven in te blazen en dat gebeurt tijdens deze 2de revue. Enkele prinsessen schitteren als ‘wijve van de toilette” en Sonny Vanderheyden zingt ‘koendje da geluuve, da ‘k hie zu geire wuun”, een parodie op een hit van Yasmine. Voor de act van de prinsessen mogen enkele medewerkers van de revue een mobiel toilet van Toi Toi ophalen bij Dixi in Lot. Eddy Matton vertelt : “We mochten de camionette van radio Victoria gebruiken. Dat mobiel toilet bleek groter dan gedacht, dus moesten we het gevaarte op zijn zij kantelen. En jawel hoor. Het toilet begon te lekken en zo liet de bestelwagen van Victoria een onwelriekend spoor na van Lot tot in Halle!”

In de sketchen zien we populaire personages uit de eerste revue terugkeren zoals Adrien Servais (Ronny de Facteur) en Onze Lieve Vrouw van Halle “mè ui kanoengballe” (Saskia Dierickx), maar er duiken ook nieuwe acteurs op zoals prinses Chris Paridaens als WC-madam, Jimmy Demol als rondhuppelende PMD-zak in de act ‘miss poubel” en Vanessa Harnie toont voor het eerst haar podiumprésence en showtalent in een wilde imitatie van Tina Turner. Vanessa zal ook een sketch doen met Johan Servé als politieagent. Er zijn ook zelfgemaakte reclamefilmpjes te zien en archiefmontages van carnavalsstoeten uit de jaren 60,70 en 80.

Op het einde van de avond wordt de 2de Gouden Mastel uitgereikt. De trofee van Halse carnavalverdienste gaat naar Dei van Sinte Roukes, één van de topgroepen van het Halse carnaval in de jaren 70 en 80.

Ikzelf mag mijn boek over de geschiedenis van het Halse carnaval voorstellen : “carnaval in Halle, een bruisend volksfeest”, die avond te koop voor 499 Belgische frank!