Op 2 november 2000 wordt in café Breugel de Halse Carnavalraad voorgesteld aan de pers. Een nieuwe vereniging die revues wil organiseren, publicaties en CD’s met Halse carnavalsmuziek uitbrengen en de motor wil zijn van tal van creatieve initiatieven om het draagvlak van het Halse carnaval te vergroten. Het wordt van bij het begin een samenwerkingsverband tussen carnavalisten van verschillende groepen, maar ook individuele carnavalsliefhebbers sluiten aan. Doel is ook om groepen beter te doen samenwerken (o.m. door de gezamenlijke aankoop van materiaal om ‘chars’ te bouwen en zo de kosten te drukken) en ook de bouw van een grote werkhal voor de carnavalsgroepen wordt op de agenda gezet.

Bij de eerste initiatiefnemers zitten Laurent Raemdonck van de Nachtratten, Eddy Matton van de Froesjeleirs, Bertrand Demiddeleer van de Krottefretters, maar ook Lieven Mathieu, Sonny Vanderheyden, Ronny Guillaume, Johan De Neef en Armand Sermon van de Luupers. Ze beklemtonen dat de Carnavalraad geen concurrentie van carnavalsorganisator Halattraction wordt. Een uitgebreide delegatie van Halattraction is trouwens present op de persconferentie : “Halattraction heeft de handen vol met het organiseren van stoeten, bals en verkiezingen. Onze prioriteiten liggen op een ander terrein.”

En dat blijkt al meteen wanneer de Halse Carnavalraad eind 2000 een verzamelCD uitbrengt met (bijna vergeten) Halse carnavalsklassiekers. Legendarische hits van de Woelers : ik spiek ingliesj, men mokke es zat.., maar ook de originele versie van ‘boere mè e vontje’ staan op de CD of de liedjes van de Voddekesmet en ‘ze belouve ons nen bain’ door de Musical Friends en Miel Vandercammen. En niet te vergeten liedjes van bekende prinsen carnaval zoals Jos Appelmans en Sissefrit. De CD was in een recordtempo uitverkocht.

Op vrijdag 17 november blijkt zaal Palace in Buizingen veel te klein voor de eerste carnavalsrevue ’t sitj in ons blood! Met muziek, dans, sketchen in het Halse dialect en oude filmopnames van het Halse carnaval. Regisseur en presentator van het eerste uur Sonny Vanderheyden vertelt : “We speelden duidelijk in op een behoefte, de enthousiaste reacties van het publiek waren overweldigend. Nochtans verliep onze eerste revue behoorlijk chaotisch. Kleine technische probleempjes, hypernerveuze acteurs en zangers, het was zweten als regisseur. We hadden veel langer moeten repeteren! Maar dat we de smaak te pakken hadden, dat was zeker”. Behalve een parodie op het populaire tv-programma “Wie wordt multimuljonair?” waren er die avond o.a. optredens van prins Boeing, de Halse Dansmariekes, dweilorkest De Sols uit Lembeek en toneelkring Volharding zong oude revueliedjes van Dries Merckx zoals ‘het leeke van de Voddekesmet’. Maar vooral de comeback van het populaire Halse zangduo De Woelers (Mark Destrijker en Franske Dereymaeker) bleek een schot in de roos.

Memorabel werd ook een sketch met bekende Halse figuren zoals de Vaantjesboer (Lorre Raemdonck), kardinaal Cardijn (Armand Sermon), Onze Lieve Vrouw van Halle (Saskia Dierickx), Sint-Veroon (Bertrand Demiddeleer) en Adrien Servais (Ronny Guillaume). “Ik vergeet nooit hoe we voor die sketch een echte lijkkist nodig hadden. Dus zijn we die gewoon bij begrafenisondernemer Ghyssels, een paar huizen verder gaan halen,” vertelt Johan De Neef. “We liepen met die kist gewoon op straat. Bloemen hebben we toen ‘geleend’ op het kerkhof. Deze misdaad is intussen verjaard mag ik hopen. Die sketch mochten we in januari ook nog eens opvoeren tijdens het Gala van de Halse Persclub in Cc ’t Vondel.”

De Halse Carnavalraad lanceert begin 2001 nog een nieuw initiatief : de Gouden Mastel : de trofee van Halse carnavalverdienste. In zaal Union in Huizingen krijgt Eduard ‘den Boy’ Demuylder, voorzitter van de oudste carnavalsgroep De Boerkes de eerste Gouden Mastel.

En ook met carnaval laat de Halse Carnavalraad opnieuw van zich horen. Johan Sluys die zich intussen ook bij de nieuwe vereniging heeft aangesloten vertelt : “Halle is één van de weinige steden in Vlaanderen zonder toeristisch infobord langs de autosnelweg. Nochtans heeft Halle genoeg toeristische troeven om volk te trekken. Daarom starten we nu met een petitie. Ook Halle verdient zo’n toeristisch informatiebord! Om de daad bij het woord te voegen, hebben we langs één van de invalswegen naar Halle zelf al een groot bord geplaatst met daarop karikaturen van Servais, Sint-Veroon, kardinaal Cardijn, Onze Lieve Vrouw van Halle en de Vaantjesboer. De karikaturen werden getekend door Jean Deras.”