Voor de 19de keer kon een uitverkocht CC ’t Vondel genieten van een hilarische carnavalsrevue “Kom van dat dak af”, deze keer in het Sinterklaasthema. Het werd een plezierig totaalspektakel met verschillende decorwissels. De ene keer zag je de Sint in zijn bad zitten, de andere keer lag een koppel in bed of zag je baby’s -met verrassend volwassen ideeën- op hun speelmat. De sketchen zaten boordevol verwijzingen naar de Halse actualiteit, net als de vele nieuwe liedjes, telkens met bijpassende videoclips op groot ledscherm.  Emotioneel waren o.a. een intieme versie van “de bangelijkse doage” live aan de piano en “maneer va leive”, een parodie op het winnende Songfestivalnummer “Tattoo” van Laureen. Verrassend was dan weer Mathias Van Lysebeth die live met Dweilorkest Decibells de Halse hit “bisjkes” zong.

De Babelutten, goed voor 20 gemotiveerde danseressen zorgden voor twee pittige choreografieën.

Ook de zelfgemaakte filmpjes vielen in de smaak. De make-over van schepen Pieter Busselot en gemeenteraadslid Arno Pirolo tot stijlvolle dragqueens was één van de vele hoogtepunten van de avond.

De carnavalsrevue is een samenwerking over de groepsgrenzen heen, 100 procent vrijwilligerswerk. Zangers, acteurs, danseressen, decorbouwers, mannen van de techniek, regie en nog tal van losse medewerkers achter de schermen. In totaal een enthousiaste bende van meer dan 80 mensen. Opvallend. De verjonging zet zich door. We zien -naast de klasbakken die er al jaren bij zijn- steeds meer nieuwe gezichten op het podium, tieners en twintigers die de revue fris houden. Met “De Jonge Heren” die na hun eerste passage op de revue de aanvragen voor optredens zien binnenstromen, is de toekomst verzekerd!

Special acts dit jaar waren Belgisch kampioen goochelen Jonas De Bruyn, finalist van Belgium’s got talent en de grappige Elastic, bekend van zijn optredens in The Crazy Horse in Parijs of het circusfestival van Monte Carlo.

Aan het einde van de avond mocht dé echte Sinterklaas de Gouden Mastel, de trofee van Halse carnavalverdienste uitreiken aan Nico Van Tricht en Katleen Van Vlaenderen, in Halle bekend als Belleman en Bellevraa, van 2020 tot 2022 het coronaprinsenpaar.

Tijd voor alle medewerkers om nog wat na te genieten. Dat kan alvast met deze foto’s van Marc Sluys en binnenkort met de gefilmde versie van de revue, een must voor al wie er niet bij kon zijn. Maar goed nieuws, in 2025 komen er waarschijnlijk 2 voorstellingen van de revue, op een vrijdag-en zaterdagavond in oktober. Tot dan!