Tijdens de Halse carnavalsrevue in een uitverkocht CC ’t Vondel werd de Gouden Mastel uitgereikt, de trofee van Halse carnavalsverdienste. Het publiek mocht de winnaar bepalen door te stemmen op één van de drie genomineerden:

Gruute Met TV: al 11 jaar Halse carnavalsverslaggeving via een eigen online tv-station

Anneke Corijn : drijvende kracht achter de prikkelarme kermisdag, waardoor ook kinderen die door te veel klank en licht overprikkeld geraken van de carnavalskermis kunnen genieten

Belleman en Bellevraa : het coronaprinsenpaar 2020-2021-2022

De meeste stemmen gingen naar Nico Van Tricht en Katleen Van Vlaenderen, al 22 jaar bekende individuelen in de Halse stoet als Belleman, Bellevraa en dochter Belleke.

Nico en Katleen, een bijzonder koppel. Hun leven staat in het teken van carnaval. ’t Is een “maneer va leive”, zoals ze zingen in hun nieuwste liedje, een parodie op het winnende Songfestivalnummer “Tattoo” van Loreen.

Vooral de kameraadschap, samen creatief bezig zijn is wat hen er zo in aanspreekt. Nico is net als Katleen bedreven als zanger, acteur en decorbouwer bij de carnavalsrevue.

Nico en Katleen waren door corona 3 jaar lang prins en prinses carnaval van Halle. Het was bewonderenswaardig hoe ze in die periode het carnavalsvuur brandend wisten te houden en ook de groepen een hart onder de riem bleven steken door geen enkele “corona take away” te laten links liggen. Ze hebben in die periode werkelijk geen enkel evenement gemist en als populaire sfeermakers bleven (en blijven) ze vaak tot de laatste hangen.

Na hun prinsenjaar beleefden ze carnaval als peter en meter van de Gilles en Pierrots van Groot-Halle. In 2024 vieren ze hun 22ste jaar als individuelen in de stoet. Verwacht je weer aan een straffe creatie!