Onze Halse carnavalsgroepen zijn volop bezig met het organiseren van eetweekends met thuisbezorging als alternatief voor hun traditionele eetkermissen. Van pizza’s tot vol-au-vent. Ze worden volop aan huis gebracht. Doel is om -ondanks corona- toch nog de kas te kunnen spijzen, want de huurgelden voor de hangars blijven lopen.

Maar de Smosjterpotten zien een take away & delivery-editie van hun eetfestijn niet zitten en willen zoals je intussen ook alweer op restaurant kan eten, hun evenement toch in een zaal organiseren. Peggy Vanzeebroeck legt uit : “Na een risicoanalyse bij de CERM kregen we groen licht van de Vlaamse overheid. Nu hopen we dat ook de stad Halle toestemming geeft. In Aalst zijn er al groepen die op zo’n manier mogen werken.”

Uiteraard moet het eetfestijn onder een aangepaste vorm gebeuren : “We hebben een zaalplan uitgewerkt waarbij de tafels goed uit elkaar worden gezet. Bij verplaatsingen moet het mondmasker op en we voorzien overal handgel. Bedoeling is dat mensen hun tafeltje op voorhand reserveren via internet, maximum 100 personen per shift. We voorzien ook een aparte in-en uitgang. Veiliger kan het niet. Hopelijk geeft de stad Halle snel haar fiat, want bij zo’n coronaproof organisatie komt heel wat kijken.”