Wat was het een teleurstelling voor de Halse carnavalisten toen carnaval niet kon doorgaan door de coronacrisis. Intussen was de vraag naar een evenement waarop de carnavalsgemeenschap nog eens kon samenkomen groot. Ook de foorkramers waren vragende partij om na een erg moeilijke periode toch nog eens naar Halle te komen. Halattraction speelt in op die vraag en organiseert op zondag 13 september bubbelconcerten : “Het was een helse klus om alle vergunningen rond te krijgen en alles coronaproof te organiseren, maar we hebben de goedkeuring van de stad”, lacht voorzitter Jos Appelmans.

Op het Leideplein worden ambiance-optredens georganiseerd in 2 shiften : in de namiddag van 2 tot 5 en ’s avonds van 8 tot 11. Het publiek kan inschrijven per bubbel van 10 mensen. Iedereen moet in z’n bubbel blijven zitten, in de bubbel mag het mondmasker uit. De verschillende bubbels worden van elkaar gescheiden door nadarafsluitingen telkens met anderhalve meter afstand. Drank wordt enkel geserveerd in blikjes en plastic flessen. Inschrijven kan via www.halattraction.be voor 100 euro per bubbel. Leden van carnavalsgroepen krijgen voorrang.

Van donderdag 10 tot dinsdag 15 september staan er ook zo’n 10 kermisattracties op het parkeerterrein rechtover het rusthuis : “Hopelijk wordt het een succes en kan het andere organisatoren inspireren. Wij met Halattraction zitten ook niet stil om te kijken hoe we carnaval of een waardig alternatief toch kunnen organiseren volgend jaar”, zegt Jos Appelmans. We duimen mee!!!