Hij is ermee begonnen tijdens het weekend van 22 maart toen carnaval niet kon doorgaan door de corona-lockdown. Uit frustratie, om bezig te zijn, om zijn gedachten te verzetten. Blauwe hartjes maken die je als een hangertje rond je nek kan dragen. Ronny de Facteur vertelt : “Ik heb de oproep van Maggy De Block letterlijk genomen en spendeer vele uren in mijn kot, achter ons huis in de tuin om die houten hartjes te maken. Dankzij een gift van prins Ambi kon ik aan de slag. Ik wou de carnavalisten letterlijk een ‘hart’ onder de riem steken die niet alleen hun carnaval hebben moeten missen. Ze komen ook in financieel zwaar weer terecht als ze geen activiteiten zoals eetkermissen en fuiven mogen organiseren. Daarom verkoop ik de hartjes voor 5 euro. Ik heb er intussen al 260 gemaakt, maar hopelijk kan ik er veel meer verkopen. De opbrengst gaat naar de Halse carnavalsgroepen. Het zal misschien geen massa geld opbrengen, maar alle kleintjes helpen en de hartjes hebben zeker ook een grote symbolische waarde. Sinds mei vorig jaar ben ik met carnaval bezig en ik ben nog altijd niet gestopt. Bel maar naar mijn vrouw, ze zal het bevestigen.”

Bestel je hartjes via ronnydefacteur@gmail.com (levering na de corona-lockdown) of koop ze nu al in het Streekproductencentrum in Halle. Ronny de Facteur hoopt dat we de epidemie snel onder controle krijgen en dat er geen grote heropflakkering komt in de winter : “Dat carnaval voor het 2de jaar op rij niet zou kunnen doorgaan, daar durf ik gewoon niet aan te denken. Om van de andere evidente trieste gevolgen voor ons land (qua gezondheid, economie, mentaal welzijn van de mensen..) nog maar te zwijgen. ” Beste Ronny, we duimen met je mee en volgen intussen de richtlijnen van de overheid zo goed mogelijk op. Soame teige da terribel bisjke!