Carnavalsgroepen die de volgende weken nog een eetkermis met thuislevering hebben gepland, houden best rekening met de nieuwe strenge coronaregels die worden opgelegd door de gouverneur van Vlaams-Brabant in een nieuw politiebesluit :

“Samenkomen met leden van een vereniging om gezamenlijk eten te bereiden, wordt beschouwd als een “activiteit” en wordt niet meer toegelaten.
Men kan als vereniging nog wel bereide maaltijden verkopen als die worden bereid door of in samenwerking met een professionele cateraar, die strikt gereguleerd werkt. Die maaltijden kunnen aan huis geleverd worden. Een apart afhaalpunt dat door enkele (nooit meer dan vier) leden van de vereniging worden bemand kan ook, maar moet georganiseerd of goedgekeurd door het stadsbestuur verlopen en voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften. Het is aan te raden dit zoveel als mogelijk in de buitenlucht te organiseren, zoals dit nu ook geldt voor het afhalen van bestelde goederen aan winkels die gesloten zijn.”

Wat er ook aan huis geleverd wordt door een vereniging (maaltijden, kerstrozen, flessen wijn..), de producten moeten op voorhand besteld worden door geïnteresseerden, bv. via een website.

Mogelijk betekent deze nieuwe richtlijn een streep door de rekening van enkele carnavalsgroepen. De Roeftoejoerkes hebben alvast beslist om hun take away eetkermis uit te stellen. Andere groepen kunnen met enkele aanpassingen wél voortwerken. Extra financiële steun zal sowieso nodig zijn of ons verenigingsleven gaat kopje onder. Hopelijk worden de coronamaatregelen snel weer versoepeld.