Beste Carnavalisten, beste Dj’s.  

Met pijn in ons hart, maar ook met heimwee denken we terug aan iets wat we dachten dat er altijd was en altijd zou zijn. Ons oh zo geliefde carnaval… 

Men treurt van Aalst over Ninove tot in Halle en Binche, maar ook van Rio, over New Orleans  tot in Venetië. Allemaal met eenzelfde gevoel van gemis, gemis van iets dat in ons ètteke zit.  

Iedereen probeert dat een beetje op zijn manier te verwerken, de ene dag al beter dan de andere… het ene moment al met meer corogge dan ’t andere. Wij verwerken het door te plannen naar de toekomst. 

Nu er niet veel nieuwe liedjes zijn gemaakt en omdat we weten dat velen onder ons, graag eens naar carnavaleske oldies luisteren, hebben we een uitdaging voor de Dj’s van Halle. Het is voor één keer goed om naar het verleden te kijken, meer bepaald naar onze Halse/Hollandse of zelfs Duitse oldies, “die goeie gouwe ouwe”. 

We dagen jullie uit om een “Retro Carnaval Mix” te maken, met nummers uitgebracht tot 1999 voor wat hollands,duits, frans, … betreft. Voor de Halse nummers mag je gaan tot 2010. Maak er een leuke mix van die 22 tot 33 minuten mag duren! 

Hoe die mix er uit ziet is volledig aan jullie. Willen jullie knippen en plakken, versnellen, of vertragen, jingletjes er tussen gooien, … het maakt niet uit. Als we maar eens kunnen dansen, meezingen en ne farandol kunnen doen…”aaaambiance eej “🎉 

Stuur je mix voor 6 maart naar theaterjaja@gmail.com en/of denbelleman@skynet.be  

Wie weet verdien jij wel de eeuwige roem op onze carnavalitis-radio Victoria, en wordt je mix later zot gedraaid in vele “stammeneikes”. 

Erfgoed moet ge onderhouden en soms wat in de geschiedenis duiken hé, toch. 

Korozze allemoe en succes 

Met carnavaleske oldie groeten 

Theater “ja-ja” en de Neuje Coronaprinsj : ZZ Belleman I 2020-2021-2022 

My beautiful picture