Wie dacht dat dit eerste grote evenement in aanloop naar carnaval 2023 last zou hebben van de economische crisis of naweeën van het coronareces. Vergeet het maar. In geen jaren lag het niveau van de liedjes en shows zo hoog als dit jaar tijdens de liedjes-en showwedstrijd Halle op Losse Schroeven. CC ’t Vondel liep helemaal vol, met opvallend veel jonge carnavalisten. De toekomst is verzekerd.

Bij de shows ging de overwinning naar De Mannen van de Met. Meteen hun 9de overwinning in deze wedstrijd. Daarmee komen ze gelijk met de Gebeure die ook al 9 keer wonnen. Mini-Tastendeuvel eindigde 2de, de Gebeure 3de. De Mannen van de Met brachten een indrukwekkende show, met een combinatie van humor en professionele dansmoves, grotendeels gedragen door de jeugd van de groep. Knap!

Bij de liedjes kreeg ons coronaprins en zijn gevolg de meeste stemmen als Keekekot 22. Het is duidelijk dat de carnavalsgemeenschap deze sympathieke bende in haar hart draagt. Het liedje kijkt vooruit naar het einde van hun heerschappij, met de verbranding begin maart.

2de eindigde Johny Walters met een hommage aan de Halse carnavalliedjes. Weet jij hoeveel titels van Halse liedjes in de tekst verwerkt zijn?

De 3de plaats was voor de Fleerefluiters met een straf ambiancenummertje, waarbij ze zich afvragen wat de Halse Schotten onder hun kilt dragen.

En jawel, ook de dj-sets van DJ Fré waren om van te smullen met Halse hits in de hoofdrol. Hetzelfde op de Grote Markt met carnaval graag en de Halse carnavalsgemeenschap bombardeert u tot held! Twas famuis. Merciiiiiiiiiiiiii