Voor een echte carnavalist begint een nieuw jaar niet op 1 januari maar op 11 november. Ook in Halle kunnen we tijdens het verlengd weekend van 11 november al even de temperatuur opmeten om te checken hoe het met de carnavalskoorts in onze stad gesteld is. Vanaf dan schakelen de carnavalisten een versnelling hoger en stijgt de bedrijvigheid in hangars, garageboxen en naaiateliers. Benieuwd hoe creatief ze deze keer weer uit de hoek komen voor hun chars en zotte kostumering! We zullen het zien tijdens het weekend van Halfvasten. Van 18 tot 20 maart 2023.

Op donderdagavond 10 november moet prinses Katleen om 17u44 op de Grote Markt in Halle verschijnen. Ze zal verschillende proeven moeten afleggen alvorens ze wordt toegelaten tot de Orde van de Prinsessen. Hare Zotheid Katleen wordt verwacht in een yoga-outfit op roze crocks en een collier met emblemen van 11 verschillende merken van huishoudelectro rond haar nek. De prinsessen willen Katleen zien rijden op een take-away bakfiets met muziek en verlichting. Ook haar hofnarcis, advokaat en getuigen worden verwacht in een verrassende outfit en in haar kielzog 11 personen met bellen (klokkenspel) tussen hun benen, 11 personen verkleed in een bekend wereldmonument, 11 personen verkleed als bakker met lekkere patisserie, 11 muziekinstrumenten gemaakt uit gerecycleerd materiaal én Katleen moet een nieuw geschreven Hals carnavalsliedje kunnen zingen. De finale van haar doop is om 21u11 in sportcomplex De Bres in Halle.

Voor prins Nico begint zijn doop op vrijdag 11 november om 8u33 in café Blauw en Geel op Sint-Rochus. Hij moet verschijnen in een slaapkleed, met slaapmuts en op wolle slasjkes. Met een bed op wielen, een teddybeer en een dekentje van Halattraction. Maar ook een char met muziek en zwaailicht moet Den Belleman mee hebben. Ook moet hij vergezeld zijn van 11 personen verkleed als wekker, 11 personen die ‘schepen’ zijn, 11 gekloesjte met een bel en 11 geldige geloofsbrieven afgestempeld door een Halse carnavalgroep. Ook van prins Nico verwachten ze een nieuw Hals carnavalsliedje. De finale is om 11u11 in sportcomplex De Bres. Dan ontdekken we of hij ‘rijp’ genoeg is om te mogen toetreden tot Tastendeuvel, de prinsjepolsjte sosjeteit van Halle.

Supporters op post! Laat zien dat we ons prinsjepoer 2020-2021-2022 in ons blaat èt droage!

i