Omdat steeds minder mensen een CD-speler hebben, gaan de Halse carnavalsartiesten op zoek naar een nieuwe manier om hun muziek te verspreiden. Halattraction lanceerde tijdens de laatste groepenvergadering alvast de oproep aan de Halse zangers om hun muziek gratis ter beschikking te stellen via FEN MUSIC. ‘FEN’ staat voor Federatie Europese Narren en is een internationaal samenwerkingsverband van verschillende carnavalsverenigingen.

Bedoeling is dat de Halse carnavalsartiesten de komende weken volop hun legendarische meezingers en binnenkort hun nieuwe liedjes voor 2023 gaan uploaden via https://www.fenvlaanderen.be/app/vereniging/muziek

Zodat niet alleen de Halse dj’s, maar alle carnavalisten de toffe Halse carnavalhits kunnen ontdekken!

De producers van Halse carnavalsmuziek dringen er intussen bij Halattraction op aan om -zeker op de Grote Markt en andere feestpleinen- nog meer chauvinistisch de kaart te trekken van de Halse hits : “Er wordt veel tijd en geld geïnvesteerd in die liedjes, er komen elk jaar tientallen kwalitatieve topnummers bij. Het zou zonde zijn dat die stiefmoederlijk behandeld worden. Anders raken de makers gedemotiveerd en zou het wel eens snel kunnen gedaan zijn. Zelfs wanneer de Halse groepen over de Markt defileerden, was er op zondagmiddag en maandagavond -dé avond van de Hallenaar- bijna voortdurend Hollandse muziek te horen. Alleen al uit respect voor het werk van de groepen, hopen we dat dit bijgestuurd wordt. Als Ronny de Facteur op de Markt komt, verwacht je muziek van hem te horen of wanneer de Mannen van de Met verschijnen reken je erop hun aanstekelijk stoetliedje te horen.” De goesting om hierin mee te gaan, is ongetwijfeld groot, nu ook de dj’s ontdekken dat zelfs het publiek op de Grote Markt de Halse zangers intussen beter kent dan artiesten als Vieze Jack, die ze moeten googelen. We blijven dit alvast opvolgen.