op vrijdag 3 maart werd tijdens ‘De nacht van de Carnaval top 100’ bekend gemaakt wie dé carnavalhit van 2023 heeft gescoord. De voorbije weken kon gestemd worden en dat is massaal gebeurd. We kregen meer dan 8000 stemmen binnen! 

De Halse muziek wordt met het jaar populairder. De meeste liedjes in de Top 100 zijn Halse producties. 

Voor het eerst op nummer 1 : Casimir Raemdonck. Mini-prins in 2017. Met zijn 16 jaar onze jongste winnaar ooit. Casimir scoort met zijn emotionele meezinger die voor een hype zorgt in Halle. De cafétogen worden nat gemaakt en terwijl de carnavalisten luid meezingen plenzen ze in het water.  Er verschijnen steeds meer filmpjes op sociale media van Halse cafés die met elkaar wedijveren om ‘de proupersten tuug’. Casimir heeft carnaval in het bloed. Zijn ouders zitten al jaren in het Halse carnaval en zijn zelfs getrouwd in hun prinsenkostuum tijdens een carnavalsweekend. 

De prijs voor ‘ultieme klassieker’ ging dit jaar naar de Beebuiken met hun grappige hommage aan Decotex, een legendarische kledingzaak op de Sint-Rochusstraat die recent werd stopgezet. 

En ook prins John viel in de prijzen. Hij is de enige artiest die sinds 2002 onafgebroken in de top 11 van Victoria’s Carnaval top 100 staat.  

Wie de Nacht van de top 100 heeft gemist! De top 100 wordt uitgezonden op de radio (105.2 FM of www.radiovictoria.be) op zondag 12 maart van 11 tot 18 uur.