In onze nieuwe interviewreeks ‘Carnaval in lockdown’ checken we hoe al die mannen en vrouwen met een hart voor carnaval deze tragisch-zotte tijden doorkomen. Hoe beleven ze dit carnavalsseizoen in lockdown? Wil je zelf ook je ei kwijt? Mail je antwoorden naar sonny.vanderheyden@telenet.be Dikke merci. En hou het carnavalsvuur alive & kicking! Korozze! Tkom goe!

Hier zijn de antwoorden van Kjell Muylle. Ooit mini-prins, nu bekend als zanger van Halse carnavalhits, samen met zijn broer Beau.

1)Waar was je toen je het nieuws vernam dat carnaval werd geannuleerd?

Dat was een moment dat ik niet snel zal vergeten! Ik was onderweg voor het werk, toen mijn gsm roodgloeiend stond van de meldingen. In de Messenger-groep met de familie werden heel wat berichtjes gestuurd en ook privé ontving ik enkele berichten. Omdat ik ze niet kon lezen belde ik meteen naar Beau om te kijken wat er was. Toen vernam ik het nieuws en kon dit niet echt geloven. 

Het waren op dit moment ook nog eerder de geruchten… 

Zodra ik stil stond nam ik mijn gsm er bij en zag ik de video waarin verteld werd op de persconferentie dat carnaval 2020 afgelast zou worden. Ik geloofde mijn oren niet… Mijn wereld stond heel even helemaal stil…

Het voelde surreëel. Een ander woord kan ik er niet voor vinden. Carnaval afgelast? Dat kan toch niet? 

Ik kwam later thuis en besprak dit thuis en ook mijn vriendin snapte het niet. De ernst van het Covid19 virus was ons op dat moment nog niet zo duidelijk. Zeker omdat enkele weken voordien carnaval in Aalst (waar ik ondertussen woon, maar mijn hart blijft in Halle ? ) nog gewoon doorging. 

Het heeft een tijdje geduurd voor ik alles kon plaatsen, maar wat mij geholpen heeft om het te verwerken en te begrijpen was het schrijven van een lied. Als Muylleke kon ik ook niet anders! ? 

Dit lied was een adaptatie van ‘Dei Microub’, een nummer dat we in 2013 uitbrachten. 

Carnavalist tot in de kist – Kjell Muylle (Carnaval Halle 2020)Deze song werd geschreven n.a.v. de afgelasting van Carnaval Halle 2020 door de uitbraak van Covid-19. De originele track is ‘To make you feel my love – Adele’. Enkel voor recreatief gebruik.www.youtube.com

2)Hoe heb je het carnavalsweekend beleefd? Wat heb je gedaan?

Eerst en vooral hebben we “Dein stoemenee veneir” laten knallen op ons balkon. Zo wisten al mijn Aalsterse buren ook meteen dat er ‘nen echte Halse carnavalist’ in hun straat woonde!

Het effectieve carnavalsweekend was rustig. ’t Was iel kalm…

De zondag hebben we met Tafel 7 een video chat gehouden, en samen zo de aperitief gehouden die we normaal bij aanvang van de stoet zouden gehouden hebben! Dat deed zo ontzettend veel deugd! Die kameraadschap is wat carnaval Halle zo schoon maakt, en dat was ook exact wat ik die dag even nodig had!

​En nadien heb ik thuis de strijk gedaan… Niet bepaald iets wat ik gepland had om dat weekend te doen… 

De livestream van carnaval 2019 stond wel te pronken op TV, zo konden we de stoet van vorig jaar toch nog eens herbeleven en vanuit een ander standpunt bekijken. 

En hoe kan het anders, we zijn ’s avonds een goed pak friet gaan halen met een pintje er bij, en heel hard beginnen duimen dat we snel weer een echte carnaval zouden kunnen  meemaken!

3)Hou je nog contact met andere carnavalisten? Hoe pak je dat aan?

Jazeker! Al is dat op dit moment nog zeer beperkt. Als peter van de char van HKV Den Dasjtereir & Co probeer ik toch ook met hen contact te houden! Zo heb ik met de voorzitter Jordan alvast wat zaken besproken voor eventuele toekomstplannen (muzikaal). 

Momenteel loopt praktisch elk contact via de telefoon, maar zodra we in dat ‘nieuwe normaal’ belanden hoop ik snel weer mensen in real life te kunnen zien!

4)Hoe probeer je het carnavalsvuur bij jou brandend te houden?

Wel corona heeft me geleerd dat ik meer in beweging moest komen dus heb ik Start To Run in mijn leven geïmplementeerd! En even serieus: welke muziek is er beter om gemotiveerd te blijven lopen dan onze eigen Halse carnavalmuziek? ? 

Luisteren naar de Halse liedjes, analyses maken van bekende Hollandse songs, dat is hoe ik mijn carnavalsvuur brandend hou! 

En hou u maar vast aan de takken van de bomen… Ik heb veel tijd gehad en veel tijd betekent: veel nieuwe liedjes! 

Er zit vanalles in de pipeline dus de Muyllekes zijn nog niet uigebloeid. ?

5)Heb je intussen (noodgedwongen) andere hobby’s ontdekt? Welke?

Wandelen! Het klinkt niet heel spannend, maar dat werkt haast als een therapie als uw hoofd vol zit. Gewoon wandelen zonder te weten waar ik zal aankomen. 

Nieuwe plekken ontdekken en gewoon even een uur of 2 het hoofd leegmaken. ZA-LIG!

Oh! En als je ooit een ‘plantendokter’ nodig hebt voor uw kamerplanten, CALL ME! ? De Covid periode heeft er voor gezorgd dat ik nog meer in harmonie leef met mijn +/- 50 kamerplanten (op 30m2), dus voor advies over uw kamerplantje groot of klein moet je bij Kjell Muylle zijn! 

6)Wat mis je het meest aan carnaval?

Dan toch wel de samenhorigheid. Ik hoop dat we snel weer allemaal dicht bij elkaar kunnen staan op onze grote markt! Het baart me ontzettend veel zorgen dat we momenteel zo ver van elkaar leven en letterlijk in bogen om elkaar heen moeten lopen. 

Ik mis het om op de grote markt te staan, iedereen kwijt te zijn maar me toch nog niet alleen te voelen! Omdat we daar staan met allemaal eensgezinde, goedgezinde vrolijke carnavalisten die er allemaal samen een leuke dolle nacht van willen maken!

Dat klinkt mischien onozel, maar wat ik ook ontzettend mis aan die samenhorigheid, wel dat is de aankomst in Lembeek en Essenbeek op de zaterdag van carnaval. Elk jaar bij de aankomst op deze plekken kom je zo veel vrolijke fijne mensen tegen! Iedereen geeft elkaar ‘een polleke’ of ‘een dikke beis’ en zegt ‘nen iele goeie carnaval gewinsjt oen aa’! 

Dit is zo een hartverwarmend moment, en zo zijn er nog veel hartverwarmende momenten die de samenhorigheid van carnaval Halle uitstralen!

Dat zijn de momenten die ik mis!

7)Carnaval in maart wordt mogelijk weer uitgesteld of afgelast. Hoop je dan op carnaval in juni of september? Of beter toch weer uit stellen tot maart 2022?

Dat is een dubbele voor mij. Wanneer het ook doorgaat, ik zou het liefst een volwaardige carnaval hebben. Een carnaval waar onze chars in hun pracht en praal kunnen blinken, dat de kostuums kunnen blinken en stralen en dat we elkaar nog is goed kunnen vastpakken! 

Tuurlijk hoop ik dat dat zo snel mogelijk kan, maar wat als we het in juni willen laten doorgaan, maar dit dan weer afgelast wordt? Dan leven we op valse hoop en dat doet nog meer pijn… In dit opzicht zou ik zeggen om het in september door te laten gaan, maar dan sluit dit weer meteen aan op het nieuw seizoen, wat misschien ook niet optimaal is? 

Ik heb hier echt geen duidelijk antwoord op. Behalve dat ik denk, dat we alles beter even uitstellen tot we weer buiten kunnen komen zoals we het gewoon zijn! Nen echte carnaval, nen echte Halse carnaval, waar we allemaal fier op kunnen zijn!

8) Moet Victoria in januari toch met een nieuw seizoen van Carnavalitis beginnen?

Ja!

Ja!

En nog eens ja! ?

Oh en voor ik het vergeet: JAJAJAJAJAJAJAAAAAAAAA! 

Ik denk dat dit ontzettend gaat helpen om het carnavalsvuur brandend te houden. Ook de mensen die het emotioneel moeilijk hebben gaan hier baat bij hebben! 

Ik denk dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn om coronaproof (bah ik haat dat woord) eventueel ook live met carnavalitis wat dingen te doen. Ik ben dus alvast helemaal fan van een nieuw carnavalitis seizoen!

9)Welke (positieve) boodschap heb je voor de carnavalsgemeenschap? Of nog iets anders te melden?

Aaft aale sterk allemoe! W’emme het neig moeilijk en ’t zen gien gewuune tijde, mo we moote da carnavals vee blijve loete branne! 

‘T es echt ni evident, mo aaft genoeg contact me aale groepe, kameroete en famille en vui da we ’t goo en wel goen beseffe goen we wei wakker weire uit deize nachtmerrie!

En vergèt het ni, as Halse carnavaliste stoen we sterk en as we nog efkes op ons chic bijte, den stoeme doe veneir! In felle kluire! Me ons polle in de locht! Kzeg a mo da! ? 

Nen dikke knuffel en een dikke beis, 

De Muyllekes!