Eén van de opmerkelijkste carnavalsjubilea dit jaar… 44 jaar prins Sissefrit! Het was de tijd dat bekende middenstanders -die ook buiten het carnavalswereldje bekend waren- zich volop engageerden om prins carnaval in Halle te worden. Ze investeerden heel wat geld en energie in hun verkiezingscampagne en pakten uit met professionele shows in KOC De Bres (nu CC ’t Vondel). Francis Merckx was in 1979 één van de bekendste frituuruitbaters van Halle. Dat zijn tegenkandidaat Boontje (Laurent Boon) het niet onder de markt had, spreekt voor zich. Boontje zou het in 1983 nog eens proberen, maar toen moest hij alweer het onderspit delven en ging Herman Sluys met de pluimen lopen.

In 1979 kreeg prins carnaval voor het eerst een prinses naast zich. Prins Sissefrit regeerde over Halle samen met Olivia Depue.

Ook kindercarnaval bestond al. In 1979 werden Frederik Collin mini-prins en Katleen Vancutsem mini-prinses. Frederik en Katleen waren deze week te gast bij Carnavalitis op de Halse radio Victoria. Frederik zit nog altijd bij de Nachtratten, Katleen volgt carnaval vanop een afstand. Maar dat ze de warme herinneringen koesteren, dat staat buiten kijf. Ze hebben nog heel wat souvenirs uit die tijd zoals medailles en veel foto’s.

Mini-prinsenpaar 1979 Frederik en Katleen met het pluimengedoe van 2022

Sissefrit woont intussen aan de Côte d’Azur in Frankrijk, maar tijdens de carnavalsdagen komt hij altijd terug naar Halle.

Hier nog wat foto’s van carnaval 1979 van Felix Merckx!