Het hart van Yves Segers blijft kloppen voor het Halse carnaval. Niet alleen was hij in 1982 mini-prins, 11 jaar later -in 1993- zou hij als prins carnaval regeren over onze stad. Maar wat er toen nooit van gekomen is… Yves Segers is nooit lid geworden van Tastendeuvel, de prinsjepolsjte sosjeteit van Halle. Dat is de vereniging waarin alle oud-prinsen terechtkomen, op voorwaarde dat ze slagen voor een carnavalesk examen met ludieke proeven. Deze doop vindt traditioneel plaats op 11 november, de start van het nieuwe carnavalsseizoen.

En jawel. In dit corona-overgangsjaar komt het er eindelijk van. Yves Segers wordt op 11 november in Halle verwacht om het doopritueel van Tastendeuvel te ondergaan. Hopelijk slaagt hij in al zijn proeven en mag hij volgend jaar als één van de prinsen van Tastendeuvel rond de Duivelston van Reus Vaantjesboer stappen. Een belangrijk moment, want uit die ton komt de neuje prinsj te voorschijn na een lange brouwprocedure.

Supporters op post! Donderdag 11 november, doop van Zijne Zotheid 1993 Yves Segers. De finale is om 11u11 in sporthal De Bres.