Sinds 1982 heeft carnavalvierend Halle een seniorenprinsenpaar.  Ook dit jaar vond de Orde van de Senioren twee bekende figuren die uit het juiste carnavalshout zijn gesneden. Wim Hautman (56) leerde het Halse carnaval kennen dankzij z’n partner Mia Sluys, voorzitter van de Orde van de Prinsessen. Joke Beeckmans (55) kreeg het carnavalsvirus te pakken, toen ze achter de toog stond van Café Des Sports rechtover de Carrefour in Halle: “De vriendschap die je van de carnavalisten krijgt is enorm. Mijn dochters zijn trouwens allebei mini-prinses geweest.”

De verkiezingsavond vindt plaats op zaterdag 13 februari in zaal Lindegroen in Buizingen. Wim en Joke zullen verschillende proeven moeten afleggen, alvorens ze tot ‘seniorenprinsenpaar 2016′ gekroond worden. Wim wordt om 17u33 in café Bij Mit verwacht, verkleed als indiaan, vergezeld van 11 ambassadeurs van de Prinsessen. Joke moet verkleed zijn als Sneeuwwitje, met 7 dwergen,een heks,jager,grootmoeder en een appel.  Een uurtje later zit heel het gezelschap in Den Herberg om tenslotte rond 19u33 aan te komen in zaal Lindegroen. Tijdens de showavond zijn er ook optredens van de Halse Dansmariekes en.. Yves Segers die Vlaanderen verovert met de carnavalhit “waar zijn die handjes?”

“Op zondag 14 februari hoop ik dan als nieuwe seniorenprins naar carnaval in Ninove te gaan, waar m’n familie woont”, zei een ontroerde Wim Hautman maandag in “Carnavalitis” op Victoria. Prinses Mia tracteerde de carnavalisten in café Oud Kasteel in Essenbeek alvast op ajuinsoep. Kriek Boon gaf een gratis vat.