Na 3 jaar… eindelijk weer een revue in Halle! Verwacht je aan een zot, ontroerend, wervelend totaalspektakel. Boordevol Halse humor en verwijzingen naar actuele gebeurtenissen. Voor de revue werden 8 sketchen en 11 nieuwe liedjes geschreven in het Halse dialect.  Maar er zijn ook ludieke filmpjes, dans-acts en gastoptredens van internationale artiesten: “Nog nooit hadden we zoveel medewerkers voor onze revue. Behalve 21 acteurs, 16 zangers, 15 danseressen en een flink uit de kluiten gewassen decorploeg, zijn er ook tientallen medewerkers achter de schermen die zich stuk voor stuk al maanden vrijwillig inzetten om er een onvergetelijke avond van te maken. En wat ook uniek is. Onze medewerkers komen uit meer dan 11 verschillende Halse groepen. Het is schitterend om te zien hoe die samenwerken”, lachen regisseurs Sonny Vanderheyden en Nico De Pelseneir.

CARNAVAL ALS RODE DRAAD 

De titel van onze 18de revue is veelzeggend: “Hallemoe op iete koule”. Al twee jaar hebben de Hallenaren hun carnaval moeten missen. Als je weet dat carnaval in hun DNA zit, dat het voor duizenden Hallenaren een gezonde uitlaatklep is, een sociaal gebeuren van kameraadschap, creativiteit en uitbundigheid. Een remedie tegen stress en depressie. Dan besef je dat de voorbije 18 maanden van strenge coronaregels geen evidentie waren voor carnavalisten die leven van sociaal contact en groepsactiviteiten.  

Ze zitten echt op hete kolen om er weer in te vliegen! We gaan stilaan moeten leren leven met het virus. We kunnen niet blijven leven met de rem op. Mentale gezondheid is ook belangrijk. Carnaval 2022 moét gewoon doorgaan: ”Door in het voorjaar toch met de voorbereidingen van onze revue te beginnen, namen we een berekend risico. Want als de coronaregels niet zouden versoepelen, dan was een groot deel van ons werk voor niets geweest. De teksten van onze sketchen en liedjes zijn gebonden aan de actualiteit en die kan je niet zomaar volgend jaar recupereren. Onze revue opvoeren voor een halfgevulde zaal zagen we echt niet zitten.”   

VIROLOGEN OP DE AFFICHE  

De affiche werd dit jaar ontworpen door striptekenaar Charel Cambré, bekend van Studio Vandersteen. Cambré won in 2020 de Bronzen Adhemar voor zijn carrière. Op de affiche herkennen we virologen Erika Vlieghe, Marc Van Ranst en Steven Van Gucht. Ze hebben het met Halattraction blijkbaar op een akkoordje gegooid. Carnaval 2022 mag doorgaan als Vlieghe en Van Ranst prins en prinses mogen zijn en als Steven Van Gucht ‘ne Gille’ wordt. Maar ik denk niet dat de Hallenaren daarmee akkoord gaan 🙂  

GRAPPIG JAAROVERZICHT  

De revue zit vol met verwijzingen naar de actualiteit. Denk aan milieubewuste politici, ijverige parkeerwachters, Facebookklagers en… wanneer wordt de buste van Leopold de Tweede in het stadspark vervangen door een standbeeld van Paul Severs? We zingen zelfs een liedje over de trendy baard van burgemeester Marc Snoeck!  

BIJZONDER DECOR 

Omdat de carnavalisten het werken aan hun ‘chars’ of praalwagens de voorbije maanden serieus hebben gemist, steken ze voor onze revue een tandje bij. Sinds eind juni wordt er volop gewerkt aan een bijzonder decor van 5 meter hoog, volledig gemaakt van piepschuim. Een ideetje van prins Nico den Belleman: “Het publiek zal de indruk krijgen alsof er een echte ‘char’ het podium van CC ‘t Vondel is opgereden.”  

INTERNATIONALE ACTS  

 Dit jaar fleuren we onze revue op met twee internationale acts.  

Brexit of niet. Tekent present op vrijdag 1 oktober in Halle: Steve Rawlings uit Groot-Brittannië. Zeg niet zomaar komische jongleur tegen de straffe en hilarische toeren die deze rasartiest uithaalt op een podium. Jongleren met stoelen of brandende kandelaars geen probleem! Hij staat zelfs in het Guinness Book of Records omdat hij ooit een reiskoffer anderhalf uur (!) wist te balanceren op zijn kin. Logisch dat hij zelfs al mocht optreden voor de Britse Queen Elizabeth! 

En ook Batucada Terra Brasil komt naar CC ‘t Vondel.  Door covid was er dit jaar geen carnaval in Rio, maar dat maken we goed met de aanstekelijke ritmes, knappe kostuums en de opzwepende samba van Terra Brasil. Goed voor 10 Braziliaanse artiesten op het podium: muzikanten, dansers en danseressen. Exact 25 jaar na het optreden van Brasil Tropical op carnaval Halle!      

GOUDEN MASTEL 

In het covidjaar 2020 werd geen trofee van Halse carnavalsverdienste uitgereikt. Dit jaar knopen we aan met die traditie tijdens onze 18de revue in CC ‘t Vondel op vrijdag 1 oktober 2021.  Het publiek beslist! Mail jouw favoriet naar sonny.vanderheyden@telenet.be

KAARTEN??? 

De revue was in enkele uren uitverkocht. Maar er is een wachtlijst. Mail naar wendy.vastenavondt@telenet.be

CC ‘t Vondel – Vrijdag 1 oktober 2021  

Deuren open vanaf 19u, begin om 20u33