Waar was je toen je het nieuws vernam dat carnaval werd geannuleerd?  

Ik was aan het werk toen ik het nieuws vernam.

Via de livestream op mijn gsm heb ik alles kunnen volgen.

Het was een heel moeilijk moment om het te kunnen aanvaarden. Keek er zo naar uit om na 2 jaar op het podium te mogen pronken, nog eens met mijn eigen groep De Mannen van de Met mee te gaan. Maar helaas, het mocht niet zijn.

2)Hoe heb je het carnavalsweekend beleefd? Wat heb je gedaan? 

Met een dubbel gevoel hebben we dan toch besloten om samen met de buren naar Carnavalitis op Victoria te luisteren. Op veilige afstand hebben we samen een glas gedronken en ons toch efkes kunnen uitleven. 

3)Hou je nog contact met andere carnavalisten? Hoe pak je dat aan? 

Ja. Via de facebookgroep van de Mannen van de Met of whatsappen met de andere prinsessen

4)Hoe probeer je het carnavalsvuur bij jou brandend te houden?

Da bisjke is moeilijk kapot te krijgen, het is sterker dan covid-19  

Aangezien wij een groot gezin hebben met 4 kinderen en ze allemaal van het carnavalbisjke gebeten zijn is het hier soms thuis wel eens party in huis en zo maken we het nog altijd plezant.

5)Heb je intussen (noodgedwongen) andere hobby’s ontdekt? Welke?  

Niet bepaald maar we maken tijd voor andere dingen. 

Grootste deel van de tijd gaat uit naar mijn gezin.

Ik probeer 3x/week te gaan lopen. Effe me-time

Ben met avondschool terug begonnen op woensdagavond, als nagelstyliste. We kunnen maar iets bijleren dacht ik bij mezelf. 

6)Wat mis je het meest aan carnaval?  

De samenhorigheid onder elkaar, de knuffels, de leuke babbels of roddels van eijet al guut ,plezier maken, dansen, ne ki eet drinke, 

de activiteiten, de aanloop naar onze skuune carnaval ….. Als ik dat hier opschrijf besef ik pas hoeveel tijd en hoeveel het carnavalsgebeuren deel uit maakt van ons leven.

7)Carnaval in maart wordt mogelijk weer uitgesteld of afgelast. Hoop je dan op carnaval in juni of september? Of beter toch weer uit stellen tot maart 2022?   

Mijn persoonlijke mening is, wachten tot 2022. Toch in 2021 later op het jaar is moeilijk aangezien de groepen ne keer september beginnen voor het nieuwe carnaval seizoen. Er mag gerust iets georganiseerd worden maar dan liefst zonder praalwagens en bijhorende kostuums. Wij hebben daar zolang aan gewerkt en dan juist voor 1 keer daarmee buiten komen dat vind ik niet kunnen. ’t Is alles of niks. Ik wil gerust isj dansen he want men bientjes jeuken wel.

8) Moet Victoria in januari toch met een nieuw seizoen van Carnavalitis beginnen? 

Tuurlijk, is toch ook wel iets waar we allemaal als carnavalist naar uitkijken op maandagavond. 

9)Welke (positieve) boodschap heb je voor de carnavalsgemeenschap?  Of nog iets anders te melden?  

Ik zou zeggen: Hou allemaal nog efkes vol, doe geen zotte dingen waar je later spijt van krijgt, stay safe en tot vlug hopelijk in betere tijden. 

Dikke beis!

Hare Zotheid Cindy III