11 is het carnavalsgetal, dus betekent 11 november het officiële startschot van het nieuwe carnavalsseizoen in Halle. Traditioneel voeren de mannen van Tastendeuvel en de vrouwen van de Orde van de Prinsessen die dag het hoge woord. Zij leggen Zijne Zotheid Pips I en Hare Zotheid Cindy III op de rooster en onderwerpen hen aan tal van ludieke proeven, alvorens ze mogen lid worden van hun carnavalsorde.

Voor Peter Menten (prins Pips I) begint de dag om 8u33 ’s morgens in café Blauw en Geel. Hij moet voor de leden van Tastendeuvel een ontbijt voorzien én een verjaardagstaart, want Peter verjaart de dag voordien (op 10 november). Ook moet de prins een zelf geschreven liedje zingen op de melodie van ‘Anderlecht Champion”, omdat hij zelf supporter is van Standard. In café op ’t Kassaa volgt de volgende opdracht. Daar moet hij samen met verschillende figuranten het schilderij De Boerenbruiloft van Breugel uitbeelden. In café den 21 moet hij o.m. een dansje doen en in Den Ouden Bareel wordt hij verondersteld een duet te zingen met Claudia Silva “j’ai pleuré’, omdat onze prins naar het schijnt niet al te vlot Frans spreekt. Na een voetwassing in de vijver van de bibliotheek, gaat het dan richting Den Dôme om uiteindelijk de grote finale te beleven om 11u11 in Sportcafé De Bres.

Ook Cindy Vanopphem (prinses Cindy III) krijgt heel wat opdrachten van de Orde van de Prinsessen. Zij wordt om 8u11 verwacht op ’t Kassaa, verkleed als ‘glitterpoes’ in blauw en wit (de kleuren van Halle), mét zweepje. Haar advokaat moet verkleed zijn in een tube zonnecrème, haar getuigen zien er uit als Adam en Eva uit het scheppingsverhaal. 11 leden van haar carnavalsgroep De Mannen van de Met worden verwacht in blauwe tutu. Prinses Cindy acteert in de Halse carnavalsrevue, maar slaagt ze erin haar sketch van vorig jaar in het Engels voor te dragen? Dat willen haar collega-prinsessen op 11 november te weten komen. Voorts verwachten ze van Cindy ook een champagnesorbet, een gezond ontbijt én een flashmob op een liedje van de Halse Dansmariekes (Cindy was zelf ooit een dansmarieke). Kortom, het belooft weer een hilarische start van het nieuwe carnavalsseizoen te worden!