In 2019 besloten enkele vrienden en collega’s van het werk om verkleed mee te lopen in de Halse carnavalsstoet. Intussen kwamen er nog enkele leden bij en het resultaat is de nieuwe losse groep “Azuu en ni anders”. Jeffrey Rahoens vertelt : ” We hebben de smaak echt te pakken. We gaan voor een versierde wagen met muziek en zelfgemaakte kostuums. Ik ben -net als enkele andere leden- leerkracht in het Heilig-Hart & College. We hebben al volop wafels en zelfs toiletpapier verkocht aan onze collega’s om onze kostuums te kunnen financieren.”

Thema wordt : “est woeter uuger dan den tuug, dèn komt ’t Zennevolk omuug”. Ze lieten zich inspireren door de slogan die je ziet opduiken aan rioolputjes in Halle : ‘hier begint de zee’, om mensen te ontmoedigen nog sigarettenpeuken en andere rotzooi in de rioolputjes te gooien. ” We vertegenwoordigen het volk dat uit de Zenne komt wanneer het water hoog staat in de stad. En dat gebeurt al wel eens bij overstromingen. Ons voertuig wordt een duikboot waarmee het ‘Zennevolk’ naar de oppervlakte komt.”

En moeten de leerkrachten in de groep werken met carnaval? Jeffrey lacht : “Op maandag vieren we met de kinderen carnaval op school, dus dat is nog te doen na nachtjes van weinig slaap en op dinsdag is onze school dicht. Dan kunnen we uitslapen.”

Alweer een jonge, toffe, enthousiaste bende in onze 85ste stoet. En zo wordt onze carnavalsgemeenschap alweer wat groter!

beluister het interview op Victoria met Jeffrey van “Azuu en ni Anders’ via deze link (nummer 5)

http://www.radiovictoria.be/index.php/2020/03/09/carnavalitis-uitzending-van-09-03-2020-live-uit-cafe-de-sleutel/