Op den elfde van den elfde start het nieuwe carnavalsseizoen. Maar de Werkgroep ‘Carnaval in Vlaams-Brabant’ heeft nu al de nieuwe affiches en flyers klaar om reclame te maken voor de 15 carnavalsstoeten in onze regio. Gedeputeerde Tom Dehaene stelde de affiches voor bij de Orde van de Pietermannen op het stadhuis van Leuven. Er worden 15.000 flyers verspreid en 1900 affiches.

Er zijn dit seizoen carnavalstoeten in Tienen, Vilvoorde, Zichem, Kraainem, Schoonderbuken,Leuven, Asse, Zoutleeuw, Scherpenheuvel, Aarschot, Halle, Zaventem, Diest, Dilbeek en Opwijk. De eerste is op zaterdag 25 februari 2017 in Tienen, de laatste op Palmzondag 9 april in Opwijk. Al kijken wij natuurlijk vooral uit naar het weekend van halfvasten : carnaval in Halle (van 25 tot 27 maart).  Heel het overzicht vind je op www.carnavalinvlaamsbrabant.be

Ludo Vangerven van de Werkgroep is wel bezorgd : “Vanaf volgend jaar mag de provincie Vlaams-Brabant ons niet meer subsidiëren door een overdracht van bevoegdheden naar de Vlaamse overheid. Laten we hopen dat er op de Vlaamse cultuur-of toerismebegroting nog geld overblijft om carnaval te steunen. Anders is de promotiecampagne voor de Vlaams-Brabantse carnavals ten dode opgeschreven. We hopen alvast van niet!”