Muziekproducer én carnavalist Christophe Severs lanceert een oproep om met carnaval méér Halse muziek te laten horen. De voorbije jaren is het aantal aanstekelijke Halse carnavalhits sterk aangegroeid en zijn de producties alsmaar kwalitatiever geworden. Het zou zonde zijn mochten al dat werk én al die investeringen parels voor de zwijnen zijn. Als we onszelf als grote carnavalsstad ernstig nemen, dan mag Halle niet langer achterblijven op Aalst en Ninove en moeten we wat chauvinistischer worden.

Christophe Severs : “Ik challenge elke Halse Carnaval DJ om een mix van 1 uur te maken met ENKEL HALSE MEZEEK, van vroeger en nu, over alle groepen/meningen/leeftijden heen en dit hoorbaar te maken via eender welk kanaal. De deelnemers betoel ik ne pot, et goet em ni euver et geltj, foam, of prijze mo wel den Halse mezeek in de spotlaait te zette. Halse mezeek forever! en mokt er mo reclam veuj!!!”

Ook bekende carnavalisten als Ronny de Facteur, ons prinsenpaar Belleman en Bellevraa en het team van Gruute Met pleiten al een tijdje voor meer Halse muziek met carnaval : “Of het nu zaterdagmiddag 4 uur is of maandagavond 10 uur. Eigenlijk zou je nooit langer dan een kwartier op de Grote Markt of de Beestenmarkt mogen staan, zonder dat er een Hals leeke voorbijkomt. Keuze genoeg intussen. En zeker tijdens de stoeten met al die knappe stoetliedjes verdienen de groepen dat. Ze investeren er veel geld in.”

Tegen volgend jaar willen Christophe Severs en Gruute Met een digitaal platform lanceren waar dj’s en andere geïnteresseerden de Halse liedjes gemakkelijk kunnen downloaden : “CD’s zijn voorbijgestreefd. Nu is het vaak een gedoe om aan alle liedjes te geraken en wie ze allemaal nodig heeft. Daar willen we echt werk van maken”.

Maar waar iedereen het over eens is : elk zijn passie, we hebben veel respect voor onze Halse dj’s, ze zijn sowieso top. Ambiaaaaaaaaaaaance!!!