Voor het eerst organiseerde de Halse radio Victoria een verkiezing van het beste stoetliedje van het Halse carnaval. De verkiezing werd een schot in de roos! De prijsuitreiking vond plaats op zondag 2 april, de laatste dag van het carnavalsseizoen in Vlaams-Brabant.

“Nog nooit waren er zoveel toffe stoetliedjes in Halle! Je merkt dat groepen behalve hun wagens, kostumering en shows steeds meer tijd, geld en energie investeren in die liedjes, dus vonden we het belangrijk om al dat creatieve werk van de Halse groepen eens in de spotlights te zetten. Al jaren maken we er bij Victoria een erezaak van om chauvinistisch de Halse muziek te promoten, nu de rest van Halle nog :-)” lacht initiatiefnemer Sonny Vanderheyden.

“2023 was een topjaar. Veel van de stoetliedjes krijgen wellicht een tweede leven in de playlist en de carnaval top 100 van de Halse radio Victoria. Hopelijk pikken ook de Halse dj’s en Halattraction deze trend op!” vertelt Frank Vannerom.

Na een eerste stemronde op de dinsdag van carnaval, bleven 10 finalisten over. Daarop is gedurende een week massaal gestemd. Zo ziet de top 10 eruit :

10 > De Leste Kannekes

9 > De Froesjeleirs

8 > De Vrie Kadeikes

7> Dei van ba Chic

6> Van Moete Meuge

5> Wizje Wazje

4> De Gebeure

3> De Smosjterpotten

2> D’Afzakkers

1> De Mannen van de Met

https://www.youtube.com/watch?v=D7P3zW0OEpc

De aanstekelijke oorwurm ‘Carnaval in India’ gezongen door Mathias van de Mannen van de Met kreeg de meeste stemmen. Voor de groep de kers op de taart, want De Mannen van de Met behaalden niet alleen de eerste plaats in categorie A, ze wonnen ook de publieksprijs van de stad Halle en de prijs van beste char, beste show en beste kostum. De groep won ook de showwedstrijd Halle op Losse Schroeven en mocht het mini-prinsenpaar leveren : “Wat een waanzinnig jaar”, lacht Nico De Pelseneir : “Super hoe belangrijk de inbreng en het aandeel van de jeugd aan het worden is in onze groep. Graag bedanken we ook al wie naar de evenementen komt die we organiseren. Wat we met carnaval laten zien, wordt hiermee gefinancierd. Dat is ons geschenk aan de Halse bevolking!”