Sinds 1989 hebben we in Halle op de hoogdag van carnaval 2 stoeten.  De grote namiddagstoet met zo’n 50 Halse groepen die steevast tienduizenden toeschouwers lokt en ’s avonds.. een verbluffende lichtstoet. Niet meer met alle groepen van de middagstoet, want enkel de deelnemers die in licht investeren zijn dan nog present.  En die lichtstoet verdient toch nog wat meer publieke belangstelling. Zeker als je weet hoeveel energie en geld de carnavalgroepen investeren in de originele verlichting van hun wagens,kostums,pruiken enz.. De lichtstoet in Disneyland is ronduit saai in vergelijking met wat de Halse groepen in elkaar boksen voor de Lichtstoet.  En bovendien.. De Halse lichtstoet gaat vlot vooruit. Dus denk niet dat je als toeschouwer nog ’s uren moet staan koukleumen langs de kant. Het is écht de moeite!

De lichtstoet vertrekt op zondag 6 maart om 20u44 op Sint-Rochus, gaat dan via de Arkenvest en het podium op het Oudstrijdersplein, via de Volpestraat, richting Grote Markt, waar om 21u22 al de showoptredens van start gaan. Rond 23 uur duikt de stad Halle in haar 2de dolle nacht.

Ook op maandag kan je de verlichte chars en kostums nog ’s zien. Dan vertrekt de Krottemondjagstoet om 18u44 aan de Willamekaai. Vandaar gaat het via de Arkenvest,Oudstrijdersplein en Volpestraat weer richting Grote Markt, waar de stoet rond 19u22 aankomt.