Nog even en het is éindelijk weer zover. Duizenden Hallenaren kijken er al maanden naar uit. Het weekend van Halfvasten.  Het grootste volksfeest van de Zennevallei. Carnaval in Halle!  De Halse carnavalsgroepen kwamen al aardig op temperatuur tijdens Halle op Losse Schroeven in CC ’t Vondel. Het niveau van de shows en liedjes lag hoger dan vorig jaar en dat zorgde voor een spannende apotheose.

Bij de liedjes ging de overwinning voor het eerst naar De Leste Kannekes met een originele parodie op “Voici les clés” van Gérard Lenorman, nipt gevolgd door de straffe Stromae-parodie van de Muyllekes en de meezinger van de Gilles van Groot-Halle.  Maar de wedstrijd zat boordevol hits in wording. Van de Mieretetjes tot Van ’t Vat. Van de Vrie Kadeikes tot Double T, van de Kozzes tot prins John e.v.a.  Proficiat aan alle deelnemers!

Ook de showwedstrijd was plezierig. Daar ging Dei van Ba Chic met de overwinning lopen, gevolgd door Mini-Tastendeuvel en De Mannen van de Met. Herman van www.aperitiefmoment.be zorgde alweer voor een knappe montage met hoogtepunten…