Weerman Benny Van Roey, bekend van z’n weerpraatjes bij de Halse Radio Victoria, laat z’n licht schijnen op het Halse carnavalsweekend…

Na een zonnige vrijdag neemt vannacht vanuit het oosten de bewolking toe. Morgen zaterdag zien we in de ochtend nog af en toe de zon maar daarna raakt het zwaar bewolkt. In de late namiddag en avond is lokaal wat lichte regen of motregen mogelijk. De hoeveelheden zijn echter zeer gering. De combinatie van een matige noordoostenwind en maximaal 7 graden doet het nogal winters aanvoelen.

 In de nacht van zaterdag op zondag blijft de temperatuur enkele graden boven nul en is er kans op een beetje lichte neerslag. Zondag is het grijs maar met een beetje geluk klaart het in de namiddag wat op. Het zou dan volledig droog blijven. De wind is een fractie minder sterk en met maxima van 8 à 9 graden is het dan ook iets minder koud dan zaterdag.

 Tijdens de nacht van zondag op maandag klaart het flink op en is er weinig wind. Daardoor zakt de temperatuur tot rond het vriespunt.

 Krottenmaandag (dé dag van de Hallenaren) wordt ongetwijfeld de beste dag. De zon is alom van de partij. Het blijft uiteraard droog bij maximaal 12 graden. De laatste carnavalsnacht verloopt opnieuw koud met temperaturen van maar net boven nul.

 Dinsdag en woensdag zien er vrij zonnig uit en halen we 15 graden, maar dan is het feest helaas voorbij…