Halle viert carnaval van 14 tot 16 maart onder leiding van Zijne Zotheid Jimmy en Hare Zotheid Lindsay.  Op zaterdag 14 maart krijgen ze van Dirk Pieters de burgemeesterssjerp én de sleutel van het stadhuis. Tijdens hun prinselijke bezoeken worden ze onder meer geflankeerd door het mini-prinsenpaar én het seniorenprinsenpaar.

Marcel Vanderstraeten en Betty Vannerom zijn allebei 57 jaar en hopen op zaterdag 14 februari gekroond te worden tot het nieuwe seniorenprinsenpaar. Marcel is lid van de Confrerie van de Vaantjesboer en al jaren een bekende figuur in de Halse carnavalsswereld. Ook zijn echtgenote Betty kreeg de smaak te pakken en zo zijn ze bij Orde van de Senioren terechtgekomen. “30 jaar geleden zat ik in het campagneteam van prins Victor van ’t Kriekske. Nu hoop ik zelf seniorenprins te worden”, zegt Marcel.

Op 14 februari worden ze samen met 11 Vaantjesboeren en Vaantjesboerinnen om 16 uur 11 verwacht in taverne Lamme Gisj voor hun eerste proeven. Daarna volgt de verkiezingsavond in de feestzaal van de Don Boscoschool in Halle vanaf 19u11.  Met ook optredens van de streekzangers Benny Michiels en Nicky Jones.

Foto Felix Merckx