De Orde van de Hofmaarschalken en Hofdames is actiever dan ooit op het carnavalsfront. De Orde wil contacten onderhouden met andere carnavalsverenigingen in België en is daarom als VZW lid geworden van 2 overkoepelende carnavalsorganisaties : BKF (Brabantse Kulturele Federatie) en de ECV (Europese Carnaval Vrienden). Met resultaat. Want voorzitter Werner Mertens zat dit jaar in de jury van de verkiezing prins en prinses van België. En de Orde was te gast in de Bommelstoet van Ronse.

Intussen telt de oedelekste sosjeteit van Halle af naar zaterdag 6 februari. Dan pakken ze weer groots uit met hun Oenstellingsgala op de Don Bosco-campus, met tal van bekende vedetten en Halse artiesten. De Orde wil ook duurzamer gaan werken.  Tijdens het galabal zullen ze niet meer met papieren drankbonnen werken maar met herbruikbare jetons. En het kandidatenpaar draagt vanaf nu een doorgeef-kandidatenlint in plaats van een t-shirt dat elk jaar vernieuwd moest worden.

De veiligheid van de aanwezigen tijdens of van en naar het galabal is ook een van hun aandachtspunten en daarom voorzien ze een taxiservice voor de gasten (want drinken en rijden gaan niet samen) én beschikt de Orde voortaan over een EHBO-koffer die jaarlijks door een gespecialiseerde firma wordt gecontroleerd en aangevuld.

Foto : Hofmaarschalkenpaar 2016  Tom Bonnewijn en Natacha Deslagmulder (Foto Olaf)