De Confrerie van de Vaantjesboer ontwaakt na de verplichte coronaslaap en laat onze Halse reuzen weer naar buiten komen. Op koopzondag 3 oktober defileren de reuzen samen met de Confrerie door de straten van Halle. De Vontjesstoet vertrekt om 2 uur ’s middags op het Stationsplein en gaat via de Basiliekstraat naar de Beestenmarkt. Daar wordt het standbeeld van de Vaantjesboer aangekleed door de Pepingen Pipe Band, een enthousiaste groep doedelzakspelers uit het Pajottenland.

In de stoet zorgt ook dweilorkest Decibells uit Lembeek voor aanstekelijke ambiancemuziek, net als Cyriel met zijn orgel (bekend van de tv-serie Wittekerke). Poppentheater Ja-Ja en ballonartiest Pwaba animeren de kinderen onderweg. Maar de hoofdrolspelers zijn natuurlijk onze 5 Halse reuzen : de Vaantjesboer, reus Parapluuke en de 3 reuzen van de Stieweg : Romeo, Juliette en Rooske.

En de Confrerie heeft goed nieuws. Want ook de legendarische reuzen van de Brusselpoort keren binnenkort terug! Janneke, Mieke en Polydoor kwamen voor het laatst buiten in de jaren negentig van de vorige eeuw. Nu krijgen ze dankzij de Confrerie een make-over. Een schoonheidsoperatie zeg maar. Hubert Debraekeleer zorgt voor hoofd en bovenlijf, Lucien Merckx verzorgt hun onderkant. En Lutgarde Van Laet werkt aan hun outfit. Wordt vervolgd. En dikken tagada voor de Confrerie van de Vaantjesboer!