Reus Vaantjesboer had altijd al een prima relatie met studenten. Halse studentenkringen als Zennerolder of Studihal waren in het verleden peter van de Reus. Leden van studentenkring Zennevallei trekken met carnaval nog altijd met hem op. Maar nu wil de Confrerie van de Vaantjesboer ook kinderen weer laten kennismaken met onze boeiende reuzencultuur, in de hoop dat ook een nieuwe generatie weer fier wordt op onze Halse reuzen. De komende weken staat er heel wat op het programma.  

Op vrijdag 1 maart zal reus Romeo Vandestieweg, echtgenoot van Juliette Vandecommerce de ‘mei steken’ in de nieuwe kleuterschool De Buiteling in Buizingen. Dit is een oude traditie, waarbij een meiboom op het hoogste punt van een ruwbouw wordt gestoken. Dit zou al wie in het gebouw leeft of werkt (kleuters,juffen, meesters) geluk moeten brengen.  

Van 11 tot 15 maart zullen de leerlingen van basisschool Heilig-Hart&College campus Halleweg werken rond het thema “reuzen”. Voor de gelegenheid worden Romeo en Juliette opgebouwd en aangekleed op de speelplaats. 

Reus Vaantjesboer zal ook deelnemen aan de kindercarnavalsstoet van de school op maandag 1 april om 14 uur.