De brand in de carnavalswerkhallen in Aalst grijpt iedereen aan. Ook de Halse carnavalisten tonen zich solidair op sociale media en posten slogans zoals ‘je suis carnavalist’ of ‘je suis Oilsjt’.

Want ook in Halle weten we maar al te goed hoe snel een ongeluk gebeurd is. In 2011 verloor HKV De Zotte Gev’Halle z’n char door een brand -buiten hun wil om- in de hangar. In 1987 ging de char van De Nachtratten tijdens de avondstoet in vlammen op, door de combinatie van piepschuim en vuurwerk.  En dit jaar nog kon de char van -alweer- de Nachtratten tijdig gered worden. Toen was een brandende auto in een naastgelegen hangar de boosdoener.  In Aalst zou de brand in de carnavalswerkhallen veroorzaakt zijn door een onvoorzichtigheid met een slijpschijf.

In Halle wordt -net als in Aalst- veel aandacht besteed aan brandveiligheid. De groepen krijgen tips van de brandweer en proberen zo veilig mogelijk te werken. Natuurlijk valt een ongeval nooit uit te sluiten. We wensen de Aalsterse groepen die getroffen zijn alvast veel moed!

Foto : brandende char van De Nachtratten in 1987