Ook voor dj’s is het een lastige periode. Ze snakken ernaar om weer ‘los’ te gaan, een dansende menigte uit haar dak te zien gaan. Zeker met carnaval, op de pleinen van onze stad. We laten DJ Cliff Rixx aan het woord, Cliff Rassalle.

Wat is jouw rol bij carnaval Halle?

Mijn rol bij carnaval heeft natuurlijk veel met muziek te maken. Ooit op het idee gekomen naar paar kennissen te sturen of ze eventueel nog een Dj zochten tijdens carnaval en zo begonnen op de grote markt tijdens de dolle nachten. Wat voor mij een hele eer was natuurlijk. Heb natuurlijk ook enkele jaren bij de Fleerefluiters gezeten, helaas moeten stoppen omdat dit toen niet meer te combineren viel met mijn werk. 

Hoe vernam je dat carnaval voor een eerste keer werd afgelast?

Ik was op dat moment in Cafe De Puzzles (Bij Elias) om de laatste voorbereidingen te bespreken wat we van plan waren tijdens carnaval. Toen we op sociale media de persconferentie zagen hebben wij toch even de kopkes laten hangen. En toen dikwijls gezegd tegen mekaar. Dit kan toch niet waar zijn !!!
Hoe heb je het carnavalsweekend beleefd?

Tijdens het carnaval weekend zelf heb ik niet veel gedaan, wat op de playstation gespeeld, tv gekeken. Maar toch elke minuut gedacht stel dat… Dan was het nu vollenbak. 
Hoe hou je het carnavalsvuur levend?

ik probeer het carnavalsvuur brandend te houden door constant nieuwe carnavalsmuziek aan te schaffen normaal waren er dat nu al een heel pakske. En was het wachten op de liedjes van Halle Op Losse Sschroeven. Maar natuurlijk ben ik ook een echte Hallenaar dus het vuur voor carnaval zal nooit uitgaan !!!
Heb je intussen nieuwe hobby’s ontdekt?

Andere hobby’s niet echt. De muziekwereld staat nooit stil, dus daar heb ik mijn handen vol mee. En natuurlijk zelf nog gaan werken. 
Wat mis je aan carnaval?

ik mis vooral de vriendschap, de gezelligheid. Het publiek dat losgaat. Gewoonweg den AMBIAAANCEEE. 
Carnaval is zo bijzonder : je ziet iedereen lachen. Niemand met een lang gezicht. Niemand klaagt niemand zaagt. Gewoon allemaal in euforische stemming. Wa moet ne mens nog meer hebben.


Heb je nog een boodschap aan de carnavalisten?

Mijn boodschap is vooral. Stay Safe Stay Strong en vooral blijf gezond. Aan alle carnavalisten ook mezelf : het is heel hard. Maar 2022 wordt ne carnaval om in te kaderen daar mogen ze in alle omstreken ZEKER van zijn. 

DJ Cliff Rixx

Ook zin om onze lockdownvragen te beantwoorden? Mail je antwoorden naar sonny.vanderheyden@telenet.be