40 jaar bestaat HKV De Gebeure en met carnaval 2016 hebben ze hun 4de overwinning beet. Na 2005,2009 en 2011 lukte het dit jaar opnieuw om de 1ste plaats in categorie A in de wacht te slepen, met een indrukwekkende creatie in 6 delen. Goed voor de prijs van beste char én beste kostum.

De Maskottes, ook al verbluffend met de originele uitwerking van het Tomorrowland-thema eindigden na hun overwinning van vorig jaar 2de, en kregen ook verdiend de prijs van beste show.  Ook erg knap waren de bisjkes van de Mannen van De Met, goed voor een mooie 3de plaats.

Zo ziet de rest van de rangschikking er uit (we geven enkel de uitslag van de officiële carnavalsgroepen/charbouwers) :

4.De Leste Kannekes

5.De Vrie Kadeikes

6.De Smosjterpotten

CAT.B : winnaars voor het 2de jaar op rij : De Fleerefluiters. Zij kregen ook de prijs van de beste char. De Foesjeleirs gaan opnieuw met de prijs van beste kostum & show lopen.

7.Fleerefluiters

8.D’Afzakkers

9.HKV De Boerkes

10.De Miniaturkes

11.De Roeftoujourkes

12.Van Uure Zegge

13.De Fontonellekes

14.De Froesjeleirs

CAT.C : Winnaars voor het 2de jaar op rij : De Hallemettekes. Ze krijgen ook de prijs van beste char. Beste show is voor Dei van Ba Chic, beste kostum Zu Geboure.

15.De Hallemettekes

16.Zu Geboure

17.Dei van ba Chic

18.Van ’t Vat

19.Tienentander

20.Kerjuizenuize

21.De Barielgangers

Dikke proficiat voor alle carnavalsgroepen,losse groepen,vriendenkringen en individuelen! We hebben veel vernieuwende creaties gezien en toffe vondsten, het niveau lag hoog. Dat belooft voor de toekomst!   Na de maartse buien,regen,sneeuw en mist van 2016 duimen we nu al voor betere weersomstandigheden tijdens het weekend van 25 tot 27 maart 2017!  Ni te rateire! Graag tot dan!!