Danny Meert, één van de boegbeelden van Halattraction en het Halse carnaval in de jaren 80, 90 en 2000 was afgelopen maandag te gast in Carnavalitis, het carnavalsprogramma van de Halse radio Victoria op maandagavond. De radio speelde hiermee in op de nostalgische vraag van heel wat luisteraars om Danny Meert na al die jaren nog eens uit te nodigen. Danny verdween van het carnavalstoneel in 2005. Hij vertelde heel wat grappige anekdotes, zoals die keer toen kandidaat prins carnaval Theo Driege met een olifant CC ’t Vondel binnen wandelde : “Een enorme stunt, maar nu zou zoiets ondenkbaar zijn. Wij van Halattraction waren er niet gerust op. Wat als dat dier in paniek geraakte in zo’n volle zaal? En zou de planchei van de zaal het niet begeven? Gelukkig verliep alles vlekkeloos.”

Maar vooral het optreden van The Pin Up Club begin jaren negentig, toen een populair erotisch programma op de Nederlandse tv, zal Danny Meert nooit vergeten : “Er kwam die dag een bommelding binnen. Als het optreden van The Pin Up Club, georganiseerd door Halattraction, toch zou doorgaan in CC ’t Vondel, zou iemand een bom laten ontploffen. Uiteraard volle paniek, we wisten niet wat te doen. De zaal werd uitgekamd op zoek naar explosieven en met extra veiligheidsmaatregelen kregen we nét voor de deuren open zouden gaan, toelating van de politie om het evenement toch te laten doorgaan. Behalve een paar seksbommen bleek er niets aan de hand.”

Danny Meert was actief bij Halattraction als feestbestuurder, presentator van de prinsenverkiezingen en conferencier tijdens de carnavalsdriedaagse op de Grote Markt. Wie toen carnaval vierde, kent zeker zijn opzwepende uitroep “ambiaaaaaaaaaaaaance” om het volk op de Markt in extase te brengen. Maar vooral zijn grappige toespraken tijdens de pronkzitting op het stadhuis zijn memorabel : “Wat is een leven zonder humor. Het helpt om alles en vooral jezelf te relativeren. Niet toevallig bleef ik hameren op het belang van humor in de stoet en lanceerde daarom de peper en zoutprijs“, vertelt Danny. Uiteraard kan hij zijn roots niet verloochen. Danny is een geboren Oilsjteneir (het had niet veel gescheeld of hij werd er eind jaren 70 zelfs prins carnaval), maar door de liefde kwam hij in Halle terecht en al snel werd hij lid van Halattraction: “In 2005 kwam er een abrupt einde aan mijn carnavalscarrière. Ik heb het toen heel zwaar gehad. Ik deed het ontzettend graag. Van de ene dag op de andere viel ook een belangrijk deel van mijn sociaal leven weg. Ook nu blijf ik het Halse carnaval -weliswaar vanop afstand- intensief volgen. Canaval is een virus dat je nooit kwijt speelt. Dikke merci aan Victoria en Gruute Met TV dat jullie zoveel inspanningen leveren om de veelzijdigheid van het Halse carnaval, ook voor buitenstaanders tot uiting te brengen.”

Herbeluister het interview via http://www.radiovictoria.be/index.php/2020/01/13/carnavalitis-uitzending-van-13-01-2020-live-uit-de-studio-van-radio-victoria/