Na het WK GSM-werpen en het EK Sacoche-werpen bestaat er nu ook.. het Open Belgisch Kampioenschap Gillesklompen gooien! Een hilarisch tijdverdrijf, bedacht door de Gilles en Pierrots van Groot-Halle. Afgelopen zaterdag vond het kampioenschap voor het eerst plaats, in het gemeentepark van Buizingen.

Ben Vanhoorebeek van de Gilles legt uit : “Via een bakschietsysteem met roos op de grond, moesten de deelnemers zoveel mogelijk punten sprokkelen. Door met zes klompen naar de roos te slingeren. Het slingeren gebeurde door de klomp met de voet weg te schoppen. De eerste deelnemer Christof Blijkers zette meteen de toon en scoorde 33 punten. Zijn prestatie werd niet meer geëvenaard. 30 kapotte klompen,14 bakken bier,60 hamburgers,30 pensen van bij Pieters en ruim 100 pogingen later, werd Christof Blijkers als winnaar uitgeroepen.”

Volgend jaar zal hij zijn titel kunnen verdedigen, want het BK Gillesklompen gooien krijgt zeker een vervolg. Ben Vanhoorebeek voegt er lachend aan toe: “Uitbreiding naar diverse categorieën dringt zich op : kinderen,vrouwen,50-plussers,debutanten,professionals, wie weet wat nog allemaal?”

Dit ludieke evenement illustreert alvast dat de Gilles van Groot-Halle (°1978) actiever zijn dan ooit. Nog nooit was de groep zo talrijk als met carnaval 2016.  Doetsj zu voesj manne (en vraave)!