Nooit gedacht dat we met z’n allen het carnavalsvuur zo brandend zouden houden in de aanloop naar alweer een afgelast carnavalsweekend. Carnavalszangers lanceren Halse liedjes om ‘korozze’ te geven, De Vrie Kadeikes pakken uit met een online event op de zaterdag van carnaval… En intussen raken steeds meer huizen versierd met vlaggen en kleurrijke carnavalsattributen. Een onverhoopt succes! Ook de uitstalramen van de winkels in het centrum van Halle zijn intussen vakkundig onder handen genomen door onze Halse carnavalsgroepen. Knap! Verschillende zelfstandigen springen ook op de kar en lanceren carnavaleske take away’s en bij Mokkadis is zelfs speculaas te koop, met een afbeelding van de Gilles op! In het Streekproductencentrum vind je o.a. de echte Halse Krotten, Duivelsbier en de Vaantjeskoek.

En je weet het. Ook Gruute Met TV en de Halse radio Victoria zitten niet stil. Met nu zondag al vanaf 11 uur de Daverende 113 met de populairste carnavalhits uit de periode 1979-1999. Op maandagavond 8 maart staat Carnavalitis op het programma met de finale van de Vontjescrack -de plezante carnavalsquiz- vanaf dinsdagavond afgelost door retro-mixen van Halse dj’s.

Op zaterdag 13 maart zit je bij Victoria goed voor de Carnaval top 100. Op zondag 14 maart is er o.a. een speciale aflevering van Carnavalitis, Gruute Met TV zendt om 16 uur de hoogtepunten van de carnavalsstoet van 2018 uit, meteen gevolgd door ‘Hallemoe soame 2021’, een zotte carnavalsshow met optredens, grappen en grollen én emotie. DJ Fre van Halattraction sluit af met een straffe dj-set, ook weer tegelijk te volgen op Victoria (105.2 FM) en www.gruutemet.be