We kennen haar als prinses carnaval in 2009, maar ook haar rolletjes in de carnavalsrevues zijn memorabel. Hoe beleeft Saskia Rossie dit carnavalsseizoen in lockdown?

1)Waar was je toen je het nieuws vernam dat carnaval werd geannuleerd?  

Op mijn werk.

We volgden met de collega’s de livestream van de burgemeester en Jos Appelmans

Hoe heb je het nieuws verwerkt?  

Onbeschrijfelijk gevoel, kwam echt als een schok binnen en dus krop in de keel en tranen in de ogen.

2)Hoe heb je het carnavalsweekend beleefd? Wat heb je gedaan

Dat weekend was hard. Het was goed weer dus wel ook een teleurstellend gevoel. We hebben geprobeerd om er zo weinig mogelijk aan te denken, maar toch een Aperol Spritz of twee gedronken. Ik had geen besef dat weekend, je zit thuis zoals elk ander weekend, maar toch had het heel anders moeten zijn. Ik vond het een bizar weekend.

3)Hou je nog contact met andere carnavalisten? Hoe pak je dat aan? 

 Tuurlijk! Zowel met de Froesjeleirs als met de prinsessen houden we contact via Whatsapp. Eens horen hoe het met elkaar gaat, eens een nieuwtje vertellen of een flauw mopke. Met nog andere groepen hou je dan wel eens contact door hun take-aways die ze komen brengen of toevallig tegenkomt bij te gaan wandelen of fietsen. En gelukkig is er Facebook en Instragam om elkaar te volgen en de nodige of grappige comments te geven.

4)Hoe probeer je het carnavalsvuur bij jou brandend te houden? 

 Soms in ons Whatsappgroepje met de Froesjeleirs eens leuke filmpjes of foto’s te delen van carnavalevenementen. De vlag van Halattraction buiten hangen bij gelegenheden zoals laatste met 11 november. Of heel soms toch eens een carnavaldeuntje op te zetten.

5)Heb je intussen (noodgedwongen) andere hobby’s ontdekt? Welke? 

 Neen, de vele vrijetijd wordt gespendeert aan het gezin en huis/tuin, daar die anders wel wat minder aandacht krijgt tijdens de wintermaanden.

6)Wat mis je het meest aan carnaval?  

De dansbeentjes eens kunnen strekken en de enorme warme vriendschappen. Lachen, tieren, dansen….en drinken.

7)Carnaval in maart wordt mogelijk weer uitgesteld of afgelast. Hoop je dan op carnaval in juni of september? Of beter toch weer uit stellen tot maart 2022?   

Dit is een moeilijke. Carnaval in de zomer streeft zijn traditie voorbij en zal niet hetzelfde zijn als echt in maart. Mijn dansbenen zeggen jajaja, maar mijn carnavalshart zegt nee. Uitstellen tot maart 2022 voor de echte sfeervolle carnaval zoals we gewoon zijn. Carnaval in de zomer van 2021 is ook te kort op de carnaval in maart 2022. Vele groepen gaan met kostuums en chars in tijdsnood komen dan.

8) Moet Victoria in januari toch met een nieuw seizoen van Carnavalitis beginnen? 

Om het carnaval in Halle levend te houden, zeker en vast. Vele carnavalisten kunnen er steun in vinden en zullen met hun blauw hart absoluut een luisterend publiek zijn. 

9)Welke (positieve) boodschap heb je voor de carnavalsgemeenschap?  Of nog iets anders te melden?  

Covid-19 heeft ons sterker gemaakt. Ook al was het elk van in zijn kot, toch zijn we naar elkaar toegegroeid. Als we allen terug samen kunnen vieren, zullen we beseffen hoe belangrijk we voor elkaar allemaal zijn. Deze carnavalsgeneratie heeft gevochten tegen Corona en als 1 gemeenschap zullen we hierna zegevieren. Alaaf alaaf alaaf.

Dikke merci!  En aaf’t carnavalsvie in aalen èt!!