Ook in 2022 wordt er in Bastogne (bekende stad in de Ardennnen) geen carnaval gevierd. Het is het eerste grote carnavalscomité dat voor 2022 de handdoek in de ring gooit : “De onzekerheid over de evolutie van de pandemie, de investeringen die we nu al zouden moeten doen en de regels die voortdurend veranderen, hebben ons deze spijtige beslissing doen nemen”, zegt het comité in een persbericht. Op sociale media veel reacties van inwoners die ontgoocheld reageren :

Nooooooonnnnnnnnn 😭😭😭😭😭😭😭 Vous ne trouvez pas que c est prématuré ???? Février est encore loin: autant annuler celui de 2023 aussi

In Halle gaat burgemeester Marc Snoeck er van uit dat carnaval wél kan doorgaan, zo vertelde hij zondag in de Ontbijtshow op Victoria : “Eind maart is nog ver. De 4de golf en het griepseizoen zouden we tegen dan toch moeten verteerd hebben. En we hopen snel het effect van de derde coronaprik te zien.”

In Aalst horen we hetzelfde geluid van burgemeester D’Haese : “We gaan ervan uit dat we carnaval organiseren. De statistieken leren ons dat de piek van deze golf zal bereikt worden midden of eind december. En we moeten met dat virus toch ook op een bepaalde manier leren omgaan. Je kan niet het hele leven, noch recreatief noch commercieel, jaar in jaar uit stilleggen in je stad.”