Voor het eerst in de geschiedenis van Victoria’s Carnaval top 100 slaagt een artiest er in om 2 jaar na elkaar met hetzelfde nummer op nummer 1 te staan. Belleman en Ronny de Facteur zorgen voor deze primeur. “Dein stoemenee veneir” is intussen zo geliefd bij het Halse publiek, dat deze carnavalhit ook dit jaar de meeste stemmen kreeg van de luisteraars. Al was het erg spannend aan de top, want Belleman en Ronny hadden amper 9 punten meer dan prins Wouter die met zijn carnavalhit voor 2019 “alle Gilles zingen yololo’ op nummer 2 eindigde.  In totaal brachten ruim 5400 luisteraars hun stem uit.  Het werd alvast een stevig feestje in JC De Kazerne tijdens de Nacht van de Carnaval top 100.

De prijs voor ‘ultieme klassieker’ ging dit jaar naar ‘bisjkes’ van de Mannen van de Met.  Het nummer is meteen ook het populairste stoetliedje ooit. Het lied werd in 2016 op vraag van de Mannen van de Met geschreven door Sonny Vanderheyden en ingezongen door Yves Segers. 

Zo ziet de top 11 er uit : 

1)Belleman en Ronny de Facteur :  Dein stoemenee veneir

2)Yololo – Prins Wouter

3)Leef – André Hazes junior

4)Ik èm ma schuunma ni gekouze – Van ’t Vat

5)’t Es wei carnaval – Mannen van de Met feat. Mathias en Jarl 

6)Witte kaase – De Leste Kannekes

7)Hey Halle – Fleerefluiters

8)Bisjkes – Mannen van de Met feat. Yves Segers

9)Carnaval in Halle – Prins John

10)Allemoe den buum in – Revueteam

11)We zwoaje ien en wei – Menzo  

Wil je de volledige top 100 nog eens horen? Luister dan op de zondag na Kindercarnaval, zondag 24 maart vanaf 13 uur naar Victoria (100 % happy music) via 105.2 FM  of www.radiovictoria.be