De Orde van de Hofmaarschalken en Hofdames alias de oedelèkste sosjeteit van Halle pakt weer uit met een superfeestelijk Oenstellingsgala. Tijdens het event wordt Bart Van Nimmen aangesteld als nieuwe hofmaarschalk en Jessica Dekens als nieuwe hofdame. Bart is geen onbekende in het Halse carnaval, was lid van de Mastellekes en d’Afzakkers en nam in 2007 deel aan de prinsenverkiezing. Jessica leerde carnaval kennen dankzij haar vriend Peter Poels die eerder al hofmaarschalk was.

Opvallend. De nieuwe hofmaarschalk krijgt voortaan een houten doorgeefscepter : “Bij de Orde hechten we veel belang aan duurzaamheid”, vertelt voorzitter Werner Mertens, “daarom schenken we ook drank in glazen en drukken we al onze uitnodigingen en affiches op ecologisch geproduceerd papier.”

Het Oenstellingsgala vindt plaats op zaterdag 3 februari in de grote zaal van Campus Don Bosco in Halle. Met optredens van de Vlaamse ambiancegroepen Swoop en Dynamite, dansgroep Shiva, de Halse Dansmariekes, dj-duo De Flippo’s  én een Halse vedettenparade. Kaarten (8 euro) te koop via 02/396 00 85 of hofmaarschalken@hotmail.com